Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

12.04.2024 04:59

Når Silkeborg IF og FC Nordsjælland løber på banen mandag aften, så er det 11. udgave af El Plastico. Vi ser nærmere på den nye rivalisering i 3F Superliga mellem de to klubber, der har hjemmebane på kunstgræs.


God gimmick

Den 31. juli 2017 blev kunstgræsbanen på JYSK Park indviet, da Silkeborg IF mødte AGF. To måneder senere kom FC Nordsjælland på besøg, og kort inden kampen inviterede Silkeborg IF til "El Plastico" i anledning af, at de to eneste klubber med hjemmebane på det specielle underlag skulle mødes. 

Den gimmick tog FC Nordsjælland til sig, og da de spillede mod hinanden i Farum i marts, havde klubberne fået produceret et rødt plastiktrofæ med navnet El Plastico, som en vandrepokal, der skifter hænder, når det andet hold vinder. Lige nu er den hos FC Nordsjælland efter sejren på 3-1 i det seneste opgør. Der er blevet spillet 10 tidligere El Plastico-opgør, og klubberne er helt lige med fire sejre hver. Desuden har klubberne scoret 17 gange hver i de ti opgør.

Masser af mål

Det plejer både at være underholdende og målrigt, når Silkeborg IF og FC Nordsjælland mødes på kunstgræsbanerne. Der er ikke scoret mindre end to mål i opgørene, og deres gennemsnit i de ti tidligere opgør er på hele 3,4 pr. kamp. 

Første El Plastico endte med en sejr til FC Nordsjælland på hele 4-2 i Silkeborg og sjællænderne var bedst i begyndelsen af rivaliseringen med tre sejre i de fire første opgør. Sidenhen har silkeborgenserne haft overhånden og har vundet fire af de seks seneste.