Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Superligaen A/S bremser European Super League

13.03.2024 08:30

SUPERLIGA er danske klubbers fællesejede varemærke, og derfor kan en måske kommende europæisk liga ikke få lov til at registrere varemærket The Super League som varemærke i EU. Det har EU´s varemærkemyndighed nu givet de danske klubber fuldt medhold i.

Præsidenter og klubejere fra flere europæiske storklubber har i nogle år arbejdet på at indføre en ny europæisk liga. Det har vakt enorm modstand hos blandt andet nationale ligaer og forbund, hos UEFA og hos fodboldfans. Modstanden går især på, at ligaen vil være næsten lukket, hvor størstedelen af klubberne vil være faste medlemmer uden risiko for at kunne rykke ud.

European Super League Company S.L. har forsøgt at registrere deres varemærke i EU, men det mente Superligaen A/S ville være en krænkelse af SUPERLIGA, som er de danske klubbers fællesejede varemærke. Det har EU´s varemærkemyndighed altså givet de danske klubber fuldt medhold i. 

”Vi er rigtig glade for, at EU´s varemærkemyndighed har givet os ret i, at varemærket ”THE SUPER LEAGUE” i EU vil krænke den værdi, de danske klubber har investeret i 3F Superliga. Vi har hele tiden været imod storklubbernes ønske om en ny europæisk liga. Vi mener, der skal være åbenhed og kvalifikation til internationale klubturneringer via nationale mesterskaber. Fodbold skal ikke være en lukket fest for klubber, der ikke tør deltage i en åben konkurrence, så det gør os selvfølgelig ekstra glade for denne sejr udenfor banen”, lyder det fra direktør i Superligaen A/S Claus Thomsen.

Afgørelsen betyder, at varemærket ikke kan registreres af European Super League Company S.L. som EU-varemærke. De skal altså anke afgørelsen eller finde på et andet navn.

Superligaen AS Bremser European Super League (Dansk)

Danish Superligaen AS Slows Down European Super League (English)