Danish Superliga

HH – afsked med EfB

Det var en særlig dag i EfB. Den 6. december 2015 optrådte Hans Henrik Andreasen for sidste gang i truppen, næsten 17 år efter sin debut i en kamp mod Ikast fS i foråret 1999. Her gengives interviewet med HH forud for hans sidste kamp for den klub, som har haft så stor betydning for hans karriere.  

- Det er en speciel dag for mig, og det har fyldt meget i mit hoved op til kampen. Måske er det hele lidt vemodigt. EfB har været en del af min hverdag i mange år, jeg har fået venskaber og gode bekendtskaber, og min familie og jeg har haft mange gode oplevelser i klubben, siger Hans Henrik Andreasen. 
 
I den første periode i EfB var han med i hele udviklingen fra 1. division til at etablere sig i Superligaen og opnå bronzemedaljer i 2004. Siden fulgte to sæsoner i tyske Greuther Fürth og fem i OB, hvor han var blandt profilerne og tre gange var med til at vinde sølvmedaljer. Da han vendte tilbage til EfB i januar 2013, opnåede han samme år at vinde pokalfinalen og som anfører deltage i den europæiske succes.
 

20030503-202039-l_7mb.jpg


Hans Henrik Andreas i kamp mod Brøndby i 2003
 
- Jeg har hele tiden forsøgt at gøre mit bedste og give videre af min erfaring herfra og fra andre klubber til medspillere og trænerteam. Jeg føler, at jeg har været med fra begyndelsen af noget stort i EfB med hele udviklingen fra en halvprofessionel klub til et fint superligahold. Hele klubben er fulgt med og er blevet mere professionel. Jeg kan huske, da vi holdt til lidt længere henne ad Gl. Vardevej, og kontoret lå lige ved siden af. Nu fylder EfB’s administration lige så meget som hele klubhuset, siger HH.
 
Han har nået milepælen at blive den mest scorende midtbanespiller i Superligaens historie med 65 mål. Med 388 superligakampe er han kun få kampe fra at slette Per Nielsens rekord for flest kampe. Og han er ikke mæt af fodbold.
 
- Jeg nærmer mig da enden på den aktive karriere og har ikke flere sæsoner i mig endnu. Men jeg vil gerne spille en sæson eller halvanden endnu, og jeg må se, om der viser sig interesse fra andre klubber. Jeg kan nok ikke tillade mig at være så kritisk lige nu, siger en af EfB’s store profiler i den nyere fodboldhistorie. 
 
Hans Henrik Andreasen vil også gerne på længere sigt have en fremtid inden for fodboldverdenen. Men først skal han spille færdig. Næste kapitel i karrieren begynder i Hobro, som har skrevet kontrakt med den 36-årige midtbanespiller for resten af indeværende sæson.      
 
Denne artikel er leveret af Esbjerg fB.
 
Faktaboks
Hans Henrik Andreasen
 
Fødselsdato: 10.01.1979
 
EfB-karriere: 311 kampe, 42 mål
 
Total antal kampe i Superligaen: 388
 
Total antal mål: 65
 
Debutkamp: 21.03.1990, Esbjerg fB – Ikast fS 3-2

Klub