Danish Superliga

Århundredets Spiller i Danmarksturneringen

Kim Vilfort - århundrets spiller i Danmarksturneringen

Syv Danmarksmesterskaber og over 400 kampe i den bedste danske fodboldrække. Kim Vilfort blev i 1980’erne og 1990’erne personificeringen på Brøndby IF’s succes og udviklingen i den hedengangne 1. division og nuværende Superliga. Og nu kan den tidligere midtbanekæmpe smykke sig med endnu en titel

Søndag d. 15. maj 2013 fik Vilfort overrakt prisen som den bedste spiller gennem de 100 år, den bedste danske fodboldrække har eksisteret. Han blev med andre ord kåret som Århundredets Spiller. En kåring indstiftet af DBU og Divisionsforeningen i forbindelse med fejringen af Danmarksturneringens 100 års jubilæum.

- Jeg er overrasket, for jeg har aldrig set mig selv som den største spiller ud fra den målestok, man normalt bruger. Men jeg har haft et højt niveau. Ellers havde jeg heller ikke spillet på et DM-vindende hold, scoret en hel del mål, eller opnået så mange landskampe (77 kampe), udtalte Kim Vilfort.

- Danmarksturneringen er et eller andet sted ’hjemme’ for mig, så jeg er meget stolt over prisen. Det er en anerkendelse af, at jeg har haft en rigtig god karriere, fortsatte spilleren, der udødeliggjorde sig for hele fodbold-Danmark en juni-aften for snart 22 år siden.

Kim Vilfort modtog beviset på, at han er den bedste og mest indflydelsesrige spiller i Danmarksturneringen gennem de seneste 100 år i pausen af opgøret mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF på Farum Park. Prisen blev overrakt af hans tidligere klub- og landsholdskammerat Lars Olsen, men begrundelsen for, hvorfor kåringen er fortjent, kunne få forklare bedre end hans tidligere træner i Brøndby IF, nuværende landstræner Morten Olsen.

- Kim Vilfort var enhver træners drøm om en holdspiller. Han kunne spille alle positioner, ydede altid det maksimale, og så havde han en ubændig vindermentalitet. Kim var altid entusiastisk og troede altid på, det kunne lade sig gøre, uanset hvor sort det så ud.  Hans betydning og værdi for Brøndby IF er vanskelig at udtrykke på retfærdig vis. Derfor er han et naturligt valg som Århundredets Spiller i Danmarksturneringen, fastslog Morten Olsen.

Århundredets bedste spiller blev kåret af Søren Olsen (Politiken), Flemming Toft (TV2), Jim Stjerne Hansen (tidl. DBU-generalsekretær) Claus Bretton-Meyer (adm. Direktør i DBU), Frits Ahlstrøm og Michael Laudrup, der tilsammen udgør juryen i Fodboldens Hall of Fame.

Kim Vilfort vandt prisen i kamp med ni andre nominerede koryfæer fra Danmarksturneringens 100-årige historie; Peter Schmeichel (Brøndby IF), Lars Olsen (Brøndby IF), Jesper Grønkjær (AaB, F.C. København), Pauli Jørgensen (Frem), Knud Lundberg (AB), Lars Høgh (OB), Allan Simonsen (Vejle Boldklub), Peter Møller (AaB, Brøndby IF, F.C. København), Henning Enoksen (Vejle Boldklub, AGF).

I anledning af Danmarksturneringens 100 års jubilæum, har Divisionsforeningen kåret den spiller, der har sat størst aftryk på turneringen gennem de 100 år.

Den hæder tilfalder altså Kim Vilfort, der er overrasket, men stolt over prisen.

-  Jeg er overrasket, for jeg har aldrig set mig selv som den største spiller ud fra den målestok, man normalt bruger. Men jeg har haft et højt niveau. Ellers havde jeg heller ikke spillet på et DM-vindende hold, scoret en hel del mål, eller opnået så mange landskampe, siger Kim Vilfort i en pressemeddelelse.

- Danmarksturneringen er et eller andet sted ’hjemme’ for mig, så jeg er meget stolt over prisen. Det er en anerkendelse af, at jeg har haft en rigtig god karriere, siger han.

Kim Vilfort vandt syv danske mesterskaber i sin tid som aktiv. Alle for Brøndby.

Denne artikel er leveret af Brøndby
Faktaboks

Kim Vilfort

Født: 15. november 1962

Klubber og kampe i Danmarks bedste fodboldrække:

BK Frem (1983-1985)                 73 kampe/ 42 mål

Brøndby IF (1986-1998)           340 kampe/ 75 mål

Syv Danmarksmesterskaber: (1987, 1988, 1990, 1991, 1995–96, 1996–97, 1997–98)

Årets Spiller i Danmark i 1991