Danish Superliga

Tidligere vindere

Sådan udvælges månedens spiller

MÅNEDENS SPILLER I 3F SUPERLIGA
Månedens Spiller er den officielle kåring af den profil, der i den pågældende måned i særlig grad har gjort sig positivt bemærket i kampene i 3F Superliga.

Ekspertpanel 
Ekspertpanelet er et panel bestående af 10 fodboldeksperter, der er udpeget af 3F Superligas liverettighedshavere, MTG og Discovery. Hver af de 10 eksperter uddeler henholdsvis 3, 2 og 1 point til de tre spillere, som de mener har været mest toneangivende i den forgangne måned.

Superliga Player Performance Index - den 11. Ekspert
Udover ekspertpanelet fordeles der 3,2 og 1 point til de spillere der ifølge Superligas Player Performance Index (PPI) statistik set har gjort det bedst i den pågældende måned. Det er fem overordnede parametre, der ligger til grund for PPI - med forskellig vægtning. De fem overordnede parametre er 1) Spillerens præstation 2) Holdets præstation, 3) Mål, 4) Assist og 5) Clean sheet. 

De danske fans - 12. manden
Også de mange danske fans har noget at skulle have sagt i forhold til kåringen af Månedens Spiller i 3F Superliga. Der fordeles 3,2 og 1 point til de spillere, der får flest stemmer på Superligas Facebook side. Det er ofte et ekstremt tæt kapløb om prisen, så stemmerne fra 12. manden kan meget vel blive tungen på vægtskålen!

Månedens Spiller uddeles i alle måneder med 3F Superliga kampe, dog ikke i måneder med begrænset antal spillerunder (fx juni og december).