Danish Superliga

Velkommen til Vendsyssel FF

Præsentation af oprykkerne der debuterer i Superligaen søndag

VENDSYSSEL FF

 

Historie

Vendsyssel FF er resultatet af et samarbejde mellem flere klubber i Vendsyssel området og er en videreførelse af FC Hjørring projektet, der blev etableret i 2006. Vendsyssel FF sikrede sig i 2009/2010-sæsonen for første gang nogensinde oprykning til 1. division. Siden oprykningen har klubben været en fast del af landets næstbedste række og i sæsonen 2016/17 var holdet snublende tæt på at rykke op i Superligaen. Vendsyssel FF havde sikret andenpladsen i NordicBet liga, hvilket betød at man skulle man ud i alt-eller-intet playoff kampe mod AC Horsens. En duel over to kampe som 'Den Gule Fare' dog trak sig sejrrigt ud af. I sæsonen 2017/18 lykkes det dog Vendsyssel at rykke op i Superligaen efter en samlet sejr på 3-1 i playoff mod Lyngby Boldklub.

 

NordicBet liga 2017/18

I hård kamp med Viborg FF og HB Køge lykkedes det Vendsyssel for andet år i træk at sikre en billet til Superliga Playoff kampene. 15 sejre, 11 uafgjorte og 7 nederlag var lige akkurat nok til at tage tredjepladsen i rækken, og denne gang gjorde man arbejdet færdig mod Lyngby Boldklub. Årets spiller i Vendsyssel FF i sidste sæson var målmand Nicolai Flø, som også stod to brand-playoff kampe mod Lyngby og havde stor aktie i Vendsyssels oprykning. På den centrale midtbane udgjorde Morten Knudsen, der har en fortid i italiensk fodbold, hvor han tørnede ud for bl.a. Inter og Reggina, en stærk stopklods for modstandernes offensive kræfter, mens hollandske Ninos Gouriye satte det offensive spil godt op. På toppen var det i efteråret Christian Moses, der bombede kasserne ind for Vendsyssel, men med hans afgang til Viborg FF i vinterpausen måtte andre træde til i foråret. Her viste den tidligere B93'er Emmanuel Ogude og den forhenværende AGF'er Marcus Solberg, at de også ved, hvor målet står. 

 

Vendsyssel truppen

Vendsyssel holdet der sikrede oprykningen til Superligaen havde masser af spændende og talentfulde unge spillere, men erfaring fra det højeste niveau i Danmark har man skulle spejde lidt langt efter. Derfor har Direktør Mogens Krogh også brugt sommerens transfervindue på at hente spillere med Superliga erfaring ind. Især defensivt hvor man har sagt farvel til profiler som Kristian Riis og anfører Christian Overby, der har taget turen til henholdsvis FC Midtjylland og HB Køge, har man rustet op. Her er Alexander Juel Andersen (135 SL kampe), Daniel Christensen (157 SL kampe) og Søren Henriksen (FC Helsingør) hentet ind. Skal Vendsyssel FF sikre overlevelse i Superligaen skal holdets nøglespillere finde topniveauet fra første fløjt. I defensiven vil målmand Nicolai Flø uden tvivl blive testet hårdere end i NordicBet liga, og det er op til den unge målmand at vise, at han også på det højeste niveau i Danmark kan være kampafgørende. I midterforsvaret ligner nytilkomne Søren Henriksen forsvarsgeneralen, og han skal sammen med Morten Knudsen og Mikkel Frankoch på den centrale midtbane, sikre holdets defensive balance. Rent offensivt vil mange øjne hvile på 23-årige Lucas Jensen, som efter mindre succesfulde ophold i OB og Viborg FF nu ser ud til virkelig at have fundet melodien i Vendsyssel. Kan den hurtige kantspiller fortsætte sin positive udvikling fra sidste sæson i NordicBet liga, skal Emmanuel Ogude og Marcus Solberg også nok få deres chancer i Superligaen.    

 

Vendsyssel FF sparker Superliga sæsonen igang søndag kl. 14.00, hvor OB kommer på besøg. Ingen nem opgave for Jens Berthel Askous tropper.

Udgivet
12/07/2018