Danish Superliga

Velkommen til Vejle Boldklub

Præsentation af den direkte oprykker til Superligaen

VEJLE BOLDKLUB

 

Historie

Der var stor glæde og forløsning d. 20. maj i og omkring Nørreskoven, da Vejle Boldklub med en 2-0 sejr på udebane i Thisted vandt NordicBet liga og sikrede direkte oprykning til landets bedste række efter ni års fravær fra det fine selskab. Dengang tilbage i 2008/09 sæsonen hed profilerne Jimmi Nielsen, Allan Olesen, Brian Priske og Thomas Røll. Hårde realiteter for en klub med fem danske mesterskaber (1958, 1971, 1972, 1978, 1984) og seks pokaltitler (1958, 1959, 1972, 1975, 1977, 1981) under bæltet, og spillere som Allan Simonsen, Preben Elkjær og Thomas Gravesen på holdkortet. De seneste fire sæsoner Vejle Boldklub har optrådt i Superligaen er det dog blot blevet til fire 11. pladser. VB har stolte traditioner for talentudvikling og klubbens fokus på at bringe unge talentfulde spillere frem på den største scene i Danmark skinner også tydeligt igennem på det nuværende Vejle mandskab, som rummer mange spændende talentfulde profiler.  

 

NordicBet liga 2017/18

Vejle Boldklub vandt NordicBet liga og rykkede direkte op i Superligaen. 18 sejre, 11 uafgjorte og blot fire nederlag i 33 kampe og et forspring på fem point til den nærmeste forfølger Esbjerg fB fortæller en historie om et Vejle hold, der meget sjældent går fra banen uden point og særdeles sjældent lukker mål ind. Kun 24 mål lukkede man ind og hele 13 gange lykkedes det at holde buret helt rent, hvilket gør Vejle defensiven til den statistisk klart bedste i landets næstbedste række i sidste sæson. I den anden ende af banen haltede det lidt mere, hvor man med 47 scorede mål blot var sjettebedst. Én del af forklaringen på dette kan måske findes i, at Vejle Boldklub i vinterpausen solgte sin giftige topscorer Dominic Vinicius til Beijing Enterprises i den næstbedste kinesiske liga. Mens man scorede 32 mål i 19 kampe i efteråret, lykkedes det blot Vejle offensiven at få modstandernes netmasker til at blafre 15 gange i 14 kampe i foråret. Vinicius scorede 9 af Vejles 32 mål i efteråret. 

 

Vejle truppen

Mellem stængerne finder man 195 cm høje Pavol Bajza. Den slovakiske målmand har en fortid i blandt andet italienske Parma og Crotone. Vigtigt med en rutineret og sikker sidste skanse, når man må forvente bliver sat på endnu større prøver i Superligaen end i NordicBet liga. Vejle er en anerkendt talentfabrik og dette skinner tydeligt igennem på oprykkernes holdkort. Ved siden af rutinerede Mads Greve i det centrale forsvar, finder man 22-årige Rasmus Lauritsen, som spillede en fremragende sidste sæson ikke blot defensivt, men bestemt også offensivt på standardsituationer. Her bidrog Lauritsen med flere vigtige mål - blandt andet blev han matchvinder i topkampene mod Esbjerg fB og Viborg FF. I 16-årige Thomas Gundelund har Vejle en anden lovende ung spiller, som man forventer sig meget af. Den unge højre back har fik debut i efterårets sidste kamp og var at finde i start 11'eren i generalprøven mod Eintracht Braunschweig i lørdags. Andre spændende unge danske spillere værd at nævne er Lucas From (19 år) og Adam Jacobsen (19 år), som også bejler kraftigt til Superliga spilletid. På den centrale midtbane finder man den 22-årige albanske midtbanestyrmand og landsholdspiller Ylber Ramadani, som er det spillemæssige omdrejningspunkt hos vejlenserne. Her har han blandt andet selskab af de to erfarne Superliga spillere Nikolaj Madsen og Jacob Schoop, som de mange unge spillere kan støtte sig op af. På toppen finder man angrebsduoen bestående af 21-årige brasilianske Allan Sousa og den 24-årige tuneser Imed Louati. Efter en svær start på foråret, så de to angribere ud til at finde formen og scorede tilsammen syv gange i sæsonens sidste fire kampe og endte på en sæsontotal på henholdsvis 9 og 10 mål.   

 

Vejle Boldklub sparker Superliga sæsonen i gang fredag kl. 18.00 hjemme mod Hobro IK. Her vil den stærke Vejle defensiv for alvor blive testet, når Superliga topscorer Pål Kirkevold starter jagten på endnu en topscorertitel.

Udgivet
10/07/2018