Danish Superliga

Ugens kamp - runde 5

FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Søndag kl. 13.00 på MCH Arena

Optakt

Superliga søndagen sparkes i gang i Herning, hvor Ulvene fra FC Midtjylland tager imod Tigrene fra FC Nordsjælland. Mens FC Midtjylland skal forsøge at rejse sig efter det skuffende 2-1 nederlag i Helsingør i sidste spillerunde, har Kasper Hjulmands unge tropper fra nordsjælland gjort rent bord i de første fire spillerunder. Især offensivt har gæsterne sprudlet og scoret hele 12 gange. Fem af målene er sat ind af Alka Superliga topscorer Ernest Asante, der har fået en flyvende start på sæsonen. På MCH Arena er FC Midtjylland dog traditionelt meget stærke, og midtjyderne har vundet de to første hjemmekampe, så der venter de unge gæster en vanskellig opgave i Herning.  

 

Kampens profiler

Hos FC Midtjylland har Paul Onuachu spillet en afgørende rolle mod FC Nordsjælland i sidste sæson, hvor han nettede i tre af fire indbyrdes opgør. Med forsvarsgeneral Andreas Maxsøs afgang til Tyrkiet, kan den unge FCN defensiv godt risikere at få problemer med at holde en målsulten Onuachu fra at score for fjerde gang i streg. Hos udeholdet har 20-årige Mathias Jensen med stor succes taget over efter Stanislav Lobotka på den centrale midtbane. Her har han med sikker hånd i de første fire runder styret offensiven og gang på gang sat sine holdkammerater - og i særdeleshed de to lynhurtige ghanesere Ernest Asante og Godsway Donyoh - fremragende op. Begge mandskaber spiller offensivt og bredt over kanterne, og det bliver spændende at følge backduellerne Novak vs. Bartolec og Nissen vs. 'Mini' Pedersen, der alle er ekstremt ivrige efter at komme frem over stepperne.    

 

Seneste indbyrdes kampe

Det er sjældent kedeligt og målfattigt, når FC Midtjylland og FC Nordsjælland brager sammen i Alka Superliga. I de seneste fem indbyrdes er der scoret 21 mål svarende til mere end fire mål per kamp, så man kan med rette sætte næsen op efter masser af chancer og mål i Herning på søndag. FC Midtjylland har vundet de to seneste opgør mod FC Nordsjælland i Alka Superliga, og Ulvene fra Heden har vundet 15 af 27 hjemmekampe mod FC Nordsjælland og kun tabt fire, så hjemmeholdet må nok tage sig favoritværdien på sig.   

 

Kampen vises søndag kl. 13.00 på Eurosport 2. 

 

Rigtig god kamp !

Udgivet
11/08/2017