Danish Superliga

Ugens Kamp - Runde 4

Søndag kl. 18.00 på Brøndby Stadion

Optakt

Sidste kamp på plakaten søndag er en sand lækkerbisken for enhver Superliga-fan. Her brager sølvvinderne fra Brøndby IF og de danske mestre fra F.C. København nemlig sammen på Brøndby Stadion. Brøndby IF har brugt sommerpausen på at forstærke holdet massivt, og de blå/gule er kommet rigtig fint fra land med seks point på kontoen i de tre første kampe, hvor det også er blevet til hele 12 scoringer - senest fem mod bronzevinderne fra Lyngby Boldklub. F.C. København har derimod leveret lidt svingende præstationer i sæsonstarten, men har alligevel fået skrabet fem point sammen og holdt nullet i to af tre opgør. De danske mestre har i pausen solgt forsvarsgeneral Mathias Zanka Jørgensen til engelske Huddersfield og venstre back Ludwig Augustinsson til tyske Werder Bremen, og både Nicolai Boilesen og Tom Høgli sidder udenfor med alvorlige skader. Det bliver derfor spændende at se om sidste sæsons stærkeste defensiv, der kun lukkede 20 mål ind i hele sidste sæson, kan holde stand mod en sprudlende Brøndby offensiv ført an af det kreative omdrejningspunkt Hany Mukhtar og målfarlige Teemu Pukki. Én ting er sikkert - Det kommer ikke til at gå stille for sig i Brøndby på søndag ! 

 

Kampens profiler

Hos Brøndby IF var Hany Mukhtar en helt afgørende spiller for Brøndby i sidste sæson. Hvis hjemmeholdet for alvor vil udfordre gæsternes defensiv, skal den tyske kreatør finde sit topniveau frem. I de første tre spillerunder har Hany Mukhtar ledt lidt efter formen, men heldigvis har andre offensive profiler såsom tjekkiske Jan Kliment og nyindkøbet Lasse Vigen stået klar til at tage over. Hos udeholdet vil træner Ståle Solbakken sætte sit lid til styrmand William Kvist og spydspids Federico Santander, som onsdag sendte FCK videre til Playoff-runden i Champions League, hvor de møder Qarabag (AZE). Den fysisk stærke paraguayanske angriber har en særlig evne til at score vigtige mål i betydningsfulde kampe, så ham skal Brøndby defensiven holde et vågent øje med kampen igennem. De fleste øjne på Brøndby stadion vil dog hvile på Lasse Vigen Christensen, som har taget den bedste danske liga med storm. Han har spillet blot to kampe, men har allerede noteret sig for fire mål og en assist.  

 

Seneste indbyrdes kampe

'Københavner Derbyet' er sjældent særlig målrigt, men stemningen og intensiteten er altid helt unik. F.C. København har haft overtaget i de seneste opgør, og man skal to år tilbage for at finde den seneste Brøndby sejr over løverne. Brøndby har dog været bedst spillende i de første spillerunder, og det er svært at forestille sig en skadesramt FCK defensiv holde en sprudlende Brøndby offensiv fra fadet på brøndby Stadion. 

 

Kampen vises søndag kl. 18.00 på TV3+. 

 

Rigtig god kamp !

Udgivet
04/08/2017