Danish Superliga

Top Performers - Runde 24

Rundens MVP - Den statistisk set bedste spiller
Pål Alexander Kirkevold (Hobro IK) fik efter en længere tids måltørke endelig gang i målscoringen igen. Den norske bomber spillede en rigtig flot kamp på Lyngby Stadion og med en Player Rating på 9,6 var han rundens statistisk set bedste spiller. Pål var inden spillerunde 24 ikke kommet på måltavlen i de seneste ni kampe, men med flere gode offensive og defensive aktioner krydret med to scoringer i udekampen mod Lyngby BK, var han tilbage på sit topniveau fra efteråret. Kan han fortsætte de gode takter blæser der positive vinde over Hobro - den sidste målstime sluttede nemlig først 11 kampe efter det første mål var sparket i kassen !  

 

Assistkongen
Jakob Poulsen (FCM) bidrog med to assists til henholdvis Kian Hansen og Mikkel Duelund i kampen mod Silkeborg IF. Med sine to assists rykker FCM kaptajnen forbi Johan Larsson og Emiliano Marcondes på assistlistens førsteplads, som han nu alene topper med 11 assists i 24 kampe. Bonusinfo: Jakob Poulsen sidder på all-time Superliga rekorden for flest assist. Hele 78 gange har den elegante midtbanespiller haft næstsidste fod på en scoring i landets bedste række.

 

Fra skurk til helt
Christian "Greko" Jakobsen (SJE) var en af to spillere, der måtte lide den tørn at score et selvmål i spillerunde 24. 'Greko' gjorde dog skaden god igen ved at score SønderjyskEs matchvindende mål til 2-1 i udekampen mod FC Helsingør.

 

Luftens hersker
Erik Sviatchenko (FCM) var stærk i luften, og Silkeborgs offensive spillere havde kampen igennem svært ved at matche ham i luften. Hele 10 luftdueller vandt Sviatchenko - hele fire flere end de nærmeste forfølgere.

 

Den største motor og de hurtigste fødder
Casper Nielsen fra OB var den spiller, der tilbagelagde flest meter i spillerunde 24. OB dynamoen tilbagelagde imponerende 14.062 meter i de 2 x 45 minutter. 
Mikael Uhre fra SønderjyskE var den spiller, der havde den højest registrerede topfart. Han blev noteret til 35,39 km/t og var samtidig den spiller, der havde flest sprinter (57).

 

Plankeværket
Stephan Andersen (FCK) gjorde et rigtig fint comeback i startopstillingen med et clean sheet mod AGF. I sidste kamp mod Hobro IK holdt han også buret rent efter at være kommet ind i det 38. minut, så en rigtig god start på foråret for den rutinerede keeper. Udover Stephan Andersen holdt Runar Alex Runarsson fra FC Nordsjælland og Jesper Rask fra Hobro IK også buret rent i denne runde. 

 

Rundens detalje
Viktor Fischer stod for rundens detalje i spillerunde 24. Med et par hurtige ryk og driblinger satte han elegant tre AGF'ere af på kanten af feltet, inden han fyrede kanonen af.
Se videoen herunder:

 

 

 

Udgivet
06/03/2018