Danish Superliga

Teemu Pukki får målet til 0-6 i AGF-BIF

Brøndbys mål til 0-6 imod AGF den 21. august har fået ny målscorer.

 

Divisionsforeningen oplyser mandag, at Brøndbys Teemu Pukki er blevet tildelt Brøndbys 0-6 mål, som blev scoret i kampen mellem AGF og Brøndby IF søndag 21. august.

Oprindeligt blev målet noteret som et mål af Brøndbys Andrew Hjulsager, men efter en nærmere gennemgang af tv-billeder, har Divisionsforeningen som turneringsadministrator valgt at tildele Teemu Pukki målet ud fra følgende kriterier:

- Som udgangspunkt vil vi gerne hylde målscoreren i dansk fodbold og hellere kreditere et mål end et selvmål, hvis der er tale om tvivlsomme situationer, der ligger i en gråzone. Derfor kan der være forskel på, om bolden rammer en modspiller eller en medspiller på vej mod målet. Vi arbejder med det kriterie, at skud med retning indenfor målrammen giver skytten målet, selvom bolden rammer en modspiller på vejen. 

- Hvis bolden derimod skulle ramme en medspiller på vej mod målet, vil målet blive tildelt den spiller, der sidst rører bolden, hvis bolden ændrer markant retning.
I den konkrete situation er vurderingen, at Andrew Hjulsagers afslutning havde retning mod målet, men at Teemu Pukkis afretning får bolden til at skifte markant retning og fikserer AGF målmand Steffen Rasmussen. Derfor skal finnen tildeles målet til 0-6.

Registreringen af målscorere samt en eventuel kritisk revurdering af de tvivlsomme situationer ligger ansvarsmæssigt hos turneringsadministrator og foretages som en service overfor Alka Superligaens interessenter. Det sker uden hensyntagen, eller ansvar for, hvad diverse spiludbydere måtte lægge andre kriterier til grund for afgørelser relateret til identifikationen af en målscorer. 

Artikel: Over 1.200 højdepunktersklip er nu frit tilgængelige på Superliga.dk

Du kan se målet herunder.