Danish Superliga

Superligaen indfører videopanel

Det igangværende VM har vist flere eksempler på store skuespilpræstationer hos nogle spillere. Netop ”film” er en af de ting, der bliver sat ekstra fokus på, når Superligaen i den nye sæson indfører videopanel.

Når Superliga sæsonen sparkes i gang på fredag, vil der som noget nyt til hver kamp blive påsat en observatør, som gennemser tv-transmissionen hjemmefra. Hvis der observeres episoder, som normalvis kunne have medført en udvisning – og episoden ikke er bedømt af kampens dommer - skal observatøren foretage en indberetning til Fodboldens Disciplinærinstans. Instansen vurderer herefter, om der skal rejses en sag, og om den skal føre til sanktion overfor spilleren (eller træneren). Eneste undtagelse for om dommeren har set og bedømt situationen er ”film”. Dermed kan en spiller efterfølgende straffes for ”film”, selvom dommeren har bedømt situationen (anderledes) i kampen. For eksempel hvis det med overbevisning kan dokumenteres, at en spiller har filmet sig til et straffespark, som vil blive takseret ”at bringe spillet i miskredit”. Klubber og spillere skal være opmærksomme på, at der er ekstra øjne på dem i alle kampe i forhold til episoder dommeren ikke ser.

"Klubberne har haft et ønske om, at alle kampe bliver underlagt det samme kritiske eftersyn af fx voldelige eller miskrediterende episoder. Med det her tiltag forsøger vi at opnå en større ensartethed i forhold til hvilke sager, der tages op i Fodboldens Disciplinærinstans – og samtidig ønsker vi at sætte ekstra fokus på ”film”, som er med til at sætte spillet i miskredit", siger turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen. 

Observatørerne vælges blandt de nuværende ca. 20 Superliga-dommerudviklere. På baggrund af rapporten fra observatøren er det fortsat alene Fodboldens Disciplinærinstans, der som den dømmende instans afgør, om der skal tages en sag op, og om den skal medføre sanktion.

I den kommende sæson er der video-observatør på samtlige 251 kampe. Sæsonen indledes fredag med Vejle - Hobro kl. 18.00 efterfulgt af SønderjyskE - AaB kl. 20.15.

 

For yderligere oplysninger kontakt turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen (tlf. 4051 9080)

Udgivet
11/07/2018