Danish Superliga

Rasmus Festersen får målet

OB's mål til 3-1 imod Lyngby BK, onsdag d. 28 feb har fået ny målscorer.

Divisionsforeningen oplyser torsdag formiddag, at OB's Rasmus Festersen er blevet tildelt OB’s 3-1 mål, som blev scoret i kampen mellem OB og Lyngby BK onsdag d. 28 feb.

Oprindeligt blev målet noteret som et selvmål af Lyngby BK - G. Marcussen, men efter en nærmere gennemgang af tv-billeder og konsultation med kampens dommer, har Divisionsforeningen som turneringsadministrator valgt at tildele Rasmus Festersen målet ud fra følgende kriterier:

Som udgangspunkt vil vi gerne hylde målscoreren i dansk fodbold og hellere kreditere et mål end et selvmål, hvis der er tale om tvivlsomme situationer, der ligger i en gråzone. Derfor kan der være forskel på, om bolden rammer en modspiller eller en medspiller på vej mod målet. Vi arbejder med det kriterie, at skud med retning indenfor målrammen giver skytten målet, selvom bolden rammer en modspiller på vejen. Hvis bolden derimod skulle ramme en medspiller på vej mod målet, vil målet blive tildelt den spiller, der sidst rører bolden, hvis bolden ændrer markant retning.

I den konkrete situation var vurderingen, at Rasmus Festersen afslutning havde retning mod målet. Selvom G. Marcussen rammer bolden på vej mod mål, bliver Rasmus Festersen krediteret for scoringen, da vurderingen var, at afslutningen havde retning indenfor målrammen.    

Registreringen af målscorere samt en eventuel kritisk revurdering af de tvivlsomme situationer ligger ansvarsmæssigt hos turneringsadministrator og foretages som en service overfor Alka Superligaens interessenter. Det sker uden hensyntagen, eller ansvar for, hvad diverse spiludbydere måtte lægge andre kriterier til grund for afgørelser relateret til identifikationen af en målscorer. 

Du kan se højdepunkterne og målet herunder.

 

Udgivet
01/03/2018