Danish Superliga

Overblik: Status på de danske hold i Europa

To danske hold kan kvalificere sig til de europæisk gruppespil

Skrevet fredag d. 25. september

 

Tre danske hold var i aktion i de europæiske turneringer i denne uge. FC Midtjylland i Champions League Playoff og F.C. København og SønderjyskE i 3. spillerunde i Europa League kvalifikationen. 

De danske mestre FC Midtjylland skulle forsøge at skabe sig et godt udgangspunkt før returopgøret i Herning onsdag aften . Der ventede en svær opgave mod de stærke tjekkiske mestre Slavia Prag, men midtjyderne leverede en solid og moden præstation. 0-0 og Jesper Hansens tredje rene bur i træk i tre europæiske kammpe. Spørgsmålet er nu, om Ulvene kan gøre arbejdet færdigt i egen hule, og for første gang i klubbens historie kvalificere sig til Champions League gruppespillet. 

I Europa League havde F.C. København besøg af polske Piast Gliwice og Løverne viste med en 3-0 sejr endnu en gang den europæiske klasse. Desværre måtte vi sige farvel til SønderjyskE der tabte 3-0 i Tjekkiet til Viktoria Plzen. Dermed sluttede det europæiske eventyr for sønderjyderne, inden det rigtigt startede.

 De danske hold har nu samlet 2.250 koefficentpoint, og har indtil nu forsvaret den danske 13. plads på den europæiske rangliste på fin vis. 

 

 

 

 

 

Status på de nordiske lande

LAND KLUBBER KOEFFICIENTPOINT STADIG I EUROPA
Danmark
 

 
FC Midtjylland
F.C. København
SønderjyskE
AGF

 

2.250 2/4
Sverige
 

 
Djurgårdens IF
Malmö FF
Hammarby
IFK Göteborg

 

2.375 1/4
Norge
 
 
Molde FK
Rosenborg
Bodø/Glimt
Viking Stavanger
 
3.250 2/4
Island
 
 
KR Reykjavik
Vikingur Reykjavik
Breidablik
FH Hafnarfjordur
 
0.625 0/4
Finland

 

 
KuPS Kuopio
Inter Turku
FC Honka
Ilves Tampere
 
1.250 1/4

 

Færøerne

 

 
KI Klaksvik
B36 Thorshavn
NSI Runavik
HB Thorshavn
 
2.625 1/4

 

Champions League Playoff

FC Midtjylland spillede 0-0 i første opgør i Tjekkiet og de to hold mødes i returopgøret kl. 21.00 onsdag aften på MCH Arena. Vi krydser fingre for, at de danske mestre kan gøre arbejdet færdigt og er med i bowlen, når der bliver trukket lod til Champions League Gruppespillet 1. oktober i Nyon.

 

Europa League Playoff

F.C. Københavns skal op imod kroatiske HJK Rijeka der var ude i forlænget spilletid mod ukrainske FC Kolos Kovalivka inden billetten til Europa League Playoff var sikret. Kampen spilles kl. 20.00 torsdag aften i Parken. Vinderen kvalificerer sig til Europa League Gruppespillet.

Udgivet
27/08/2020