Danish Superliga

Overblik over spillerunde 29

Alt du bør vide om den kommende spillerunde

AGF - FC Helsingør

Vinder AGF i aften over FC Helsingør og taber Silkeborg i Hobro er AGF sikret endnu en sæson i Alka Superliga og skal spille Europa Playoff. Hermed vil De Hviie bryde 'VM forbandelsen' der har hvilet over Aarhus, hvor man de seneste tre VM år er rykket  ud af landets bedste række (2013/14, 2009/10, 2005/06).  

AGF har haft en opadgående formkurve og har pointmæssigt det fjerdebedste hold i foråret med 16 point. Især defensivt har århusianerne imponeret, hvor man har lukket blot fire mål ind i ni kampe. 

Kampens profil: Aleksandar Jovanovic kæmper for en plads i den serbiske VM trup og har stået stærkt i billedet. Blot lukket fire mål har han lukket ind i foråret, og hele fem gange har han holdt buret rent. 

agf-fch.jpg


 

SønderjyskE - Lyngby Boldklub

Blot ét point i de resterende fire gruppespilskampe er nok til at sikre SønderjyskE en plads i Europa Playoff. Sønderjyderne har dog haft lidt offensive udfordringer, hvor man blot har scoret fire mål i de seneste fire Alka Superliga kampe, så hvis Lyngbys Jeppe Kjær kan fortsætte takterne fra 2-2 kampen mod OB, bliver det ikke en walk-over mod 'De Kongeblå'

Man skal helt tilbage til oktober 2017 for at finde den seneste Lyngby sejr i Alka Superliga. Her besejrede man AGF 2-0 i Aarhus. 

Kampens profil: Jeppe Kjær fik i spillerunde 28 mod OB en sjælden chance helt i front. Den chance greb den lynhurtige angriber der takkede for tilliden med to scoringer. Ham skal Claus Nørgaards tropper holde et ekstra vågent øje med lørdag.

sje-lbk.jpg


 

OB - Randers FC

Senest OB og Randers FC mødtes i Alka Superliga i spillerunde 26, endte det i et Bashkim Kadrii show. Tre mål og en assist blev det til for den venstrebenede offensivspiller, som ser ud til at have fundet formen på rette tidspunkt til de afgørende knald-eller-fald kampe i slutspillet. 

De to hold har mødtes 38 gange i Superliga-regi, og der er scoret i de seneste 17 møder. Man kan derfor med rette forvente mål på EWII Park på søndag.

Kampens profil: Anders K. Jakobsen har haft en scoringsmæssig fin sæson, hvor han efter 28 spillerunder er noteret for 12 scoringer. Når den rutinerede angriber kommer på måltavlen får OB næsten altid point på kontoen. I ni kampe har han fået netmaskerne til at blafre og i blot én af disse we fynboerne gået pointløse fra banen.

ob-rfc.jpg


 

AaB - AC Horsens  

Det er to hold, der i den grad jagter oprejsning, der mødes søndag i Aalborg. Hjemmeholdet fra AaB måtte onsdag sige farvel til drømmen om en pokaltriumf efter et 3-1 nederlag i Fredericia, mens 'Den Gule Fare' måtte inkassere et nederlag på 5-1 på Brøndby Stadion. 

De seneste to indbrydes opgør mellem AaB og AC Horsens er endt med en pointdeling, og af de 25 gange de to mandskaber har braget sammen i Superligaen er mere end halvdelen (13) endt uafgjort. Et kryds søndag i Aalborg kunne derfor statistisk set være et godt bud.

Kampens profil: Jonas Thorsen stjæler måske ikke mange overskrifter men del alsidige AC Horsens spiller har gang i en flot sæson. Fem mål og hele syv assist er det blevet til for Thorsen, som endda har spillet 12 af sine 28 kampe i forsvaret.

aab-ach.jpg


 

Brøndby IF - FC København

Der er mere end æren på spil søndag, når der er københavnsk derby på menuen i Brøndby. Hjemmeholdet har sat jagten ind på guldmedaljer, mens F.C. København skal bruge en sejr for at holde snor i FC Nordsjælland i kampen om bronzemedaljer og ikke mindst en europæiske plads.

De seneste fire indbyrdes opgør i Alka Superliga er endt 1-0 - med to sejre til hver - men Brøndby har vundet de seneste to. Med hjemmebanefordel og en stime på 22 Superliga kampe uden nederlag, må Brøndby tage favoritværdigheden på sig. 

Kampens profil: Teemu Pukki har været brandvarm foråret og er den finske spydspids er noteret for otte mål i ni kampe. Kan Pukki fortsætte kursen mod SELECT topscorertitlen mod ærkerivalerne fra F.C. København. . .  

bif-fck.jpg


 

FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Det går sjældent stille for sig, når Tigrene fra FC Nordsjælland og Ulvene fra FC Midtjylland støder sammen. Hele 29 mål er der scoret i de seneste syv møder - et snit på mere end fire mål pr. kamp !

FC Midtjylland stiller til kamp på Right to Dream Park med en karantæneramt defensiv. Både Kian Hansen, Bubacarr Sanneh og Marc Dal Hende sidder ude med karantæne mod ligaens med scorende hold (delt med Brøndby IF). 

Kampens profil: Erik Sviatchenko har været stærkt spillende og var om nogen manden bag midtjydernes comeback i 3-2 sejren over F.C. København. Med tre af fem normale startere i bagkæden ude med karantæne, bliver det Sviatchenko der skal binde defensiven sammen og holde Asante, Jensen og Rygaard fra fadet. Ingen nem opgave.

fcn-fcm.jpg


 

Hobro IK - Silkeborg IF

Det er ved at være sidste udkald for Silkeborg for at byde ind på en billet til Europa Playoff. En sejr ude over Hobro mandag vil mindske afstanden til fire point og skabe fornyet spænding i Gruppe 1 før de sidste tre kampe.

Hobro IK og Silkeborg IF har mødt hinanden fem gange i Alka Superliga, hvor det blevet til to Hobro sejre og tre uafgjorte. Man må dog forvente, at Silkeborg vil gå benhårdt efter tre point, da ét point med stor sandsynlighed ikke vil være nok til at tage en billet til Europa Playoff.

Kampens profil: Pål Kirkevold topper topscorerlisten og har genfundet formen fra efteråret. Den norske angriber blev matchvinder i sidste spillerunde mod FC Helsingør og er noteret for fire mål og to assist i de sidste fem Alka Superliga kampe.  

hob-sif.jpg


 

Udgivet
13/04/2018