Danish Superliga

Overblik over spillerunde 23

Alt du bør vide inden den kommende spillerunde

AC Horsens - AGF

​​AC Horsens kan med en sejr over AGF i aftenens kamp øge afstanden til de nærmeste forfølgere til hele seks point og lægge maksimalt pres på OB, Hobro IK, AaB og Silkeborg IF i kampen om en plads i Mesterskabsslutspillet.

David Nielsen har i den grad fået sat skik på AGF defensiven, som har holdt nullet i forårets første tre kampe. Offensivt halter det dog med blot én scoring, der blev sat ind af Tobias Sana mod Hobro IK. 

Kampens profil: Jonas Thorsen er back, men har i denne sæson haft en veludviklet evne til at være det rette sted på det rette tidspunkt i modstanderens felt. Fem scoringer og fire assists er det blevet til for 'Den Gule Fares' øjeblikkelige topscorer.

 

OB - Lyngby Boldklub

OB har hårdt brug for en sejr mod Lyngby Boldklub for at holde trit med FCK og AC Horsens og holde afstand til forfølgerne i Top 6. Man må derfor forvente en flok sejrssultne fynboer fra start på EWII Park.

Sidste Lyngby-sejr skal man helt tilbage til oktober måned for at finde og Thomas Nørgaards tropper skal til at vinde nogle kampe, hvis man ikke skal spille for overlevelse i maj. 

Kampens profil: Lyngbys Jeppe Kjær var holdets topscorer i sidste sæson, men er stadig ikke kommet på tavlen i 2017/2018. Den lille lynhurtige angriber plejer dog at være skarp mod OB, hvor han sidst de to hold mødtes scorede og blev matchvinder.  

 

Randers FC - FC Helsingør

Det er et rent bundgys i Randers, når oprykkerne fra FC Helsingør kommer på besøg onsdag aften. Randers har fået point i de seneste to kampe, mens FC Helsingør har tabt de sidste tre, så på papiret kunne det godt ligne en hjemmesejr til Kronjyderne.

Senest de to hold mødtes endte det 2-0. Begge mål blev sat ind af André Riel, som nu spiller i AGF.

Kampens profil: Bashkim Kadrii scorede en frisparksperle i Horsens i sidste spillerunde og er den Randers spiller mest flest afslutninger pr. kamp (2,5). Den rutinerede spiller bliver vigtig for hjemmeholdet i jagten på sejr.  

 

Hobro IK - F.C. København

Hobro IK er i pointmæssig krise, hvor man ikke har vundet i de seneste seks Alka Superliga kampe. Modstanderen fra F.C. København leder også efter formen, men københavnerne fik tanket selvtillid i sidste spillerunde, hvor man besejrede OB 1-0 på eget græs. Det ligner på forhånd en svær kamp for de jyske oprykkere mod de forsvarende danske mestre.

Sidst FCK gæstede DS Arena endte det 4-2 til hjemmeholdet. Skal Hobro gentage succesen skal topscorer Pål Kirkevold have gang i målscoringen igen.

Kampens profil: Robert Skov har potentiale til at blive en publikumsfavorit i F.C. København og blev med sin fantastiske frisparksscoring i sidste runde mod OB ikke mindre populær blandt fansene. Det bliver spændende at se om den unge kantspiller med det giftige ventreben kan fortsætte de lovende takter.

 

FC Nordsjælland - Silkeborg IF

Der er dømt 'El Plasticó' i Farum, når FC Nordsjælland tager imod Silkeborg. FC Nordsjælland skal bruge en sejr for at puste nyt liv ind i drømmen om guld -og sølvmedaljer, men det bliver ikke nemt mod et selvtillidsfyldt Silkeborg mandskab, der har hentet 13 point i de seneste 18 Alka Superliga kampe.

FC Nordsjælland har et godt tag på Silkeborg. Tigrene har vundet syv af de seneste 10 indbyrdes opgør mod Silkeborg. De tre øvrige kampe er endt uafgjort.

Kampens profil: Skal Silkeborg have point med hjem til Jylland skal Jens Martin Gammelby fortsætte storspillet. Højrebacken har haft en fantastisk sæson og scorede mandag sejrsmålet i Sønderjyske. Med begge startende backs ude med karantæne, får FC Nordsjælland det uden tvivl svært ved at lukke ned for Gammelby.

 

SønderjyskE - AaB

Det er to af boblerne til en plads i Mesterskabsspillet der torsdag mødes i Haderslev. Det kunne meget vel være sønderjydernes sidste chance for at spille sig ind i Mesterskabsslutspilsvarmen, så man må forvente et sultent SønderjyskE hold, der skal ud at revanche nederlaget i Silkeborg.

SønderjyskE har et godt tag på AaB. Hjemmeholdet har vundet tre af de sidste fire indbyrdes opgør mod Morten Wieghorst tropper.

Kampens profil: Jannik Pohl scorede nordjydernes enlige mål i 1-1 kampen mod FCN. Den lynhurtige forward kommer frem til mange chancer, men har manglet skarpheden. Finder han denne frem, når Kasper Kusk finder ham i dybden, kan det blive en hård dag på kontoret for SønderjyskE defensiven.

 

FC Midtjylland - Brøndby IF

Der er dømt udsolgt topbrag i Herning, når Brøndby IF gæster MCH Arena torsdag aften. Vinderen tager 1. pladsen i Alka Superliga. 

Ulvene fra FC Midtjylland har været tæt på urørlige i ugen hule, hvor det er blevet til 10 sejre og blot en enkelt uafgjort i indeværende sæson. Brøndby har dog kun tabt to kampe i sæsonen, så det ligner på forhånd en meget åben og underholdende topkamp mellem to af rækkens mest chanceskabende hold.

 Kampens profil: Marc Dal Hende scorede to gange mod Hobro IK, og wingbacken er nu oppe på hele 9 sæsontræffere i blot 17 kampe. En scoringsprocent på 35 pct. og en scoring pr. 136. minut må siges at være mere end godkendt for en forsvarspiller. 

 

 

Udgivet
27/02/2018