Danish Superliga

Overblik over spillerunde 21

Alt du skal vide om de syv opgør i spillerunde 

FC Nordsjælland - OB

1. FC Nordsjælland har hårdt brug for en sejr for at holde snor i FC Midtjylland og Brøndby IF på første -og andenpladsen i tabellen. Det bliver dog ingen nem opgave mod OB, der fik en drømmestart på sæsonen med en 6-1 sejr over FC Helsingør.

2. FC Nordsjælland har i den forgangne uge hentet Lyngby kreatør Mikkel Rygaard i Lyngby Boldklub på en fri transfer. Det bliver spændende at følge, om FCN's nye nummer syv kan fortsætte de lovende takter fra efteråret. 

3. OB har et godt tag på FC Nordsjælland. Fynboerne har vundet syv af de seneste ti indbyrdes opgør. Især i Farum har Kent Nielsens tropper været stærke og taget sejren de seneste fire gange. De sidste to med Rasmus Festersen som matchvinder.

 

Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

1. Mens Lyngby Boldklub har tabt de seneste fem kampe, har Silkeborg IF vundet de seneste tre kampe i Alka Superliga. Senest tog man en 3-2 sejr over AaB, hvor nyindkøbet Vladimir Rodic blev matchvinder. 

2. Senest Lyngby Boldklub spillede i Silkeborg endte det hele 4-0 til De Kongeblå. 

3. Jens Martin Gammelby fra Silkeborg er igang med sin bedste sæson i Alka Superliga. Senest de to hold mødtes kom den offensive højreback på måltavlen, og han nettede i forårsdebuten på JYSK Park, så ham skal Lyngby defensiven holde et vågent  øje på. 

 

FC Helsingør - AC Horsens

1. FC Helsingør er bedst hjemme. Søndagens kamp er flyttet fra Helsingør Stadion til Right To Dream Park i Farum, men det ændrer ikke på, at FC Helsingør har det bedst hjemme på Sjælland. Her er hele 16 af sæsonens 20 point hentet.

2. AC Horsens tabte ligesom FC Helsingør forårets første kamp, men hvor FC Helsingør til tider var statister i Odense, kom 'Den Gule Fare' spillemæssigt rigtig fint fra land i forårsdebuten mod FC Midtjylland, som man dominerede i store perioder. Med lidt mere skarphed og held kunne Bo Henriksens tropper godt have taget point fra ligaens førerhold. 

3. Kjartan Finnbogason scorede i sæsonens første indbyrdes opgør og topper topscorerlisten hos AC Horsens med fire scoringer (delt med Simon Okosun og Jonas Thorsen). Den fysisk stærke spydspids jagter en plads i den islandske VM trup, og må forventes at være topmotiveret for at få hurtigt gang i målscoringen. 

 

Randers FC - Hobro IK

1. Begge mandskaber kom skidt fra land i foråret med nederlag til henholdsvis F.C. København og AGF. Både Randers og Hobro har derfor hårdt brug for pointmæssig oprejsning, så man må forvente en kamp med masser af nerve og drabelige dueller.  

2. Det er i den grad begyndt at stramme til i kampen om de sidste tre pladser i Top 6. Hobro har blot hentet fire point i de seneste seks kamp og skal tilbage på sporet for at holde liv i drømmen om det forjættede land - Mesterskabsslutspillet.

3. Pål Kirkevold har ikke scoret i de seneste syv kampe i Alka Superliga. Senest Hobro og Randers bragede sammen kom den norske bomber på tavlen. Målet skulle vise sig at være startskudet på den længste målstime i Superligaens historie.   

 

FC Midtjylland - F.C. København

1. Der er målgaranti, når FC Midtjylland og F.C. København brager sammen i Superliga regi. Der er i de seneste seks indbyrdes opgør i gennemsnit scoret mere end fem mål. 

2. FC Midtjylland er ligaens stærkeste hjemmehold. Ulvene er ubesejrede på MCH Arena i denne sæson, hvor det er blevet til ni sejre og én uafgjort.  

3. Senest FCK var på besøg i FC Midtjylland scorede Peter Ankersen begge københavnernes mål i 3-2 nederlaget. Det andet mål var en sand frisparksperle fra 25 meter. (www.superliga.dk/kamp/2016-2017/maj/fc-midtjylland-fc-kobenhavn)

 

AaB - Brøndby IF

1. AaB har et godt på Brøndby i Aalborg. Kun to gange ud af de seneste 10 indbyrdes opgør, er det lykkedes for gæsterne at tage alle tre point med hjem til Sjælland.

2. Brøndby IF var efterårets bedste udehold i Alka Superliga. Her hentede de blå/gule hentede 2,0 point pr. udekamp. 

3. Johan Larsson sidder over med karantæne, og hans fravær vil kunne mærkes. Den svenske højre back er den mest assisterende forsvarsspiller i Alka Superliga (7), og er den Brøndby spiller med næstflest boldberøringer efter Christian Nørgaard.

 

AGF - SønderjyskE

1. Vinderen af mandagens opgør vil for alvor melde sig ind i kampen om en plads i Mesterskabsslutspillet.  

2. Det ligner på forhånd en tæt kamp. De seneste 10 opgør er endt med fire sejre til hver og to uafgjorte. Da de to hold bragede sammen sidst i Alka Superliga vandt Sønderjyske 3-0 på mål af Uhre, Zinckernagel og Luijckx.

3. Kees Luijckx har med offensive briller haft en fantastisk sæson. Hele seks gange har hollænderen scoret for sønderjyderne, hvilket er nok til en delt førsteplads på holdets interne topscorerliste. Christian Greko Jakobsen har også scoret seks gange i sæsonen.

Udgivet
16/02/2018