Danish Superliga

Overblik over spillerunde 20

Alt du bør vide inden forårets første spillerunde sparkes i gang fredag aften 

AC Horsens - FC Midtjylland

1) Det ligner på forhånd en særdeles målrig start på foråret. De seneste fire indbyrdes opgør mellem AC Horsens og FC Midtjylland har nemlig budt på hele 26 scoringer. 

2) Gæsterne fra FC Midtjylland må tage favoritværdigheden på sig. Ulvene har vundet de seneste fem indbyrdes opgør og sejret i otte af de seneste 10 kampe mod AC Horsens. 

3) Begge mandskaber har været aktive i vinterens transfervindue. Bubacarr Sanneh (transfer) og Mads Døhr Thychosen (leje retur) har taget turen fra 'Den Gule Fare' til Herning, mens rutinerede Jonas Borring har skiftet den sorte FC Midtjylland trøje ud med den Horsens gule. 

 

Silkeborg IF - AaB

1) Silkeborg er klart stærkest hjemme på JYSK Park. 16 af sæsonens 20 point er hentet i egen hule. Aab har dog kun tabt 2 ud af sæsonens 10 udekampe, så det ligner på forhånd et tæt og åbent jysk opgør.  

2) AaB har i vinterens transfervindue hentet Kasper Kusk hjem fra F.C. København. Senest den elegante kantspiller slog sine folder i det nordjyske blev det til 12 mål og otte assist fra hans fod og et Danmarksmesterskab til AaB.

3) Silkeborg har i vinterpausen solgt deres største stjerne Robert Skov til F.C. København. Skov noterede sig i efteråret for mere end 25 pct. af Silkeborg afslutninger og havde en fod med i hele ti af holdets 23 mål. Det bliver derfor spændende at se, om holdets øvrige offensive profiler - Gustaf Nilsson, Casper Sloth og Vladimir Rodic  - kan udfyldet tomrummet, som U-21 landsholdspilleren har efterladt sig.     

 

F. C. København - Randers FC

1) Begge mandskaber har hårdt brug for point i henholdsvis jagten på Mesterskabsslutspil og overlevelse i Alka Superliga. F.C. København hentede blot fem og Randers FC seks point i efterårets sidste seks kampe, så man må forvente, at begge hold kommer blæsende ud af startblokken i jagten på de tre point. 

2) Randers FC overvintrede på sidstepladsen i Alka Superliga og scorede blot 17 mål i efterårets første 19 kampe. Man har derfor hentet tre nye angribere ind i form af Eero Markkanen, Mikael Boman og Jakob Johansson til at sparke nyt liv ind i offensiven.

3) Senest F.C. København og Randers FC bragede sammen i Alka Superliga endte det 3-0 til københavnerne. Målene stod Pieros Sotiriou (2) og Andrija Pavlovic (1) for. 

 

OB - FC Helsingør

1) OB sluttede resultatmæssigt efteråret skidt af med to nederlag, mens FC Helsingør hentede fire point. Kan fynboerne komme tilbage på sporet mod top 6, eller forlænger Christian Lønstrups tropper stimen af kampe uden nederlag?

2) FC Helsingør har manglet skapheden foran mål i sæsonen, hvor man på 252 forsøg blot har ramt indenfor målrammen 62 gange og scoret 15 gange. Oprykkerne har derfor brugt vinterpausen på at hente brasiliansk forstærkning ind til offensiven - Felipe Tontini til den offensive midtbane og Douglas til angrebet.

3) Senest de to hold mødtes i Alka Superliga blev det til en 2-0 sejr til fynnboerne på to mål af OB topscorer Anders K. Jakobsen. Den rutinerede angriber har scoret fint med mål i træningskampene op til sæsonen, så ham skal Pascal Gregor og resten af FC Helsingør defensiven holde et vågent øje med. 

 

SønderjyskE - FC Nordsjælland

1) De seneste tre gange SønderjyskE og FC Nordsjælland har mødt hinanden i Alka Superliga er det blevet til minimum fire scoringer, så det bliver næppe en 0-0 i Haderslev søndag eftermiddag. 

2) Superliga topscorer Emiliano Marcondes er taget turen til Championship i England og det bliver spændende at se, om holdets øvrige profiler kan lukke hullet efter den skarpe 10'er, der i efteråret scorede hele 17 gange og tilmed kunne notere sig for 9 assist, hvilket er flest af alle i ligaen. 

3) Da de to hold bragede sammen i efteråret endte det 2-2 i Farum. I de seneste 10 opgør er det blevet til fire sejre til hver og to uafgjorte, så det ligner på forhånd en lige kamp, der kan tippe begge veje.

 

Lyngby Boldklub - Brøndby IF

1) Brøndby må tage favoritværdigheden på sig til søndagens kamp. Mens Lyngby tabte efterårets sidste fire kampe, vandt Brøndby fem af efterårets sidste seks kampe.    

2) Ingen af de seneste 10 indbyrdes opgør er endt målløse, og det seneste møde endte 5-3 til Brøndby. Det ligner på forhånd en underholdende kamp med masser af chancer og mål. 

3) Mayron George var i efteråret en sand enmandshær og nettede syv gange i sæsonens sidste ni kamp. Skal Brøndby hente et clean sheet i Lyngby skal de holde et særligt vågent øje med costaricaneren. 

 

Hobro IK - AGF

1) Skal AGF gøre sig forhåbninger om at spille med om en plads i Mesterskabsslutspillet, er det ved at være sidste udkald. Med en sejr over Hobro vil AGF minimere afstanden til mandagens modstander til fem point, og puste fornyet liv i drømmen om top 6, mens et nederlag med stor sandsynlighed vil betyde, at Århusianerne skal spille Gruppespil i foråret.

2) Pål Kirkevold var brandvarm i efteråret og scorerede i 11 kampe i træk. Hobros norske bomber scorede dog ikke i efterårets sidste fem kampe, og Kirkevold har brugt vinterpausen til at slå alle rekorder i de fysiske test og score mål på samlebånd i træningskampene. Skal AGF have point med hjem, skal Kirkevold holdes i kort snor kampen igennem. 

3) Senest de to hold mødtes endte det 2-0 til AGF på mål af Duncan og Bundu. Med Duncans salg vil Bundu formentlig få chancen mod Hobro IK og få mulighed for at spille en endnu større rolle end i efteråret. 

 

Udgivet
08/02/2018