Danish Superliga

Overblik over spillerunde 19

Alt du bør vide inden efterårets sidste spillerunde

AC Horsens - SønderjyskE

1) AC Horsens er ubesejret på hjemmebane i sæsonen. Det har dog holdt lidt hårdt på det seneste, hvor man først i overtiden på et mål af Oliver Drost sikrede 1-1 og det ene point mod Hobro IK på Casa Arena.

2) Et formsvagt mod et formstærkt hold. Mens AC Horsens ikke har vundet i de seneste syv kampe, har SønderjyskE vundet tre af de seneste fire kampe i Alka Superliga. 

3) AC Horsens skal holde et vågent øje med 'Greko'. SønderjyskE venstrekanten har haft en fremragende sæson med fem mål og seks assist og scorede også, da de to hold bragede sammen tidligere på sæsonen. Her endte det 2-2.

 

FC Helsingør - Lyngby Boldklub

1) FC Helsingør har vundet tre af to lørdagskampe spillet i Helsingør. De fleste point er hentet på hjemmebane, men oprykkerne har stadig til gode at besejre et sjællandsk hold på eget græs.

2) Lyngby Boldklub skal tilbage på sejrssporet. De Kongeblå har tabt de seneste tre kampe og ikke vundet i de seneste seks. Med en sejr i Helsingør vil der dog gives kunstigt åndedræt til drømmen om Mesterskabsslutspil.

3) Mayron George er manden FC Helsingør skal stoppe. Den bomstærke forward har scoret syv mål af Lyngbys seneste 12 mål og har med sin fart og fysik været en håndfuld for flere af Lyngbys modstandere i efteråret.

 

OB - Silkeborg IF

1) Silkeborg IF har det svært på Fyn. Man skal helt tilbage til 1999 for at finde den seneste Silkeborg sejr i Odense. 

2) Silkeborg IF har vundet de seneste to indbyrdes opgør mod OB, men har blot hentet ét point på udebane i sæsonen. 

3) OB har fået gang i angrebet. Alle OB's fire angribere - Jacobsen, Edmundsson, Festersen og Helenius - er kommet på tavlen i de seneste to alka Superliga kampe. 

 

FC Nordsjælland - Hobro IK

1) FC Nordsjælland er i topform. Kasper Hjulmands unge mandskab har været fantastisk spillende mod AC Horsens og senest mod F.C. København i Parken, hvor det blev til en 3-1 sejr over de forsvarende danske mestre.   

2) Senest de to hold bragede sammen tog Hobro en stensikker 4-0 sejr på DS Arena. Her startede Pål Kirkevold målfesten, og mon ikke den norske bomber vil gøre alt i sin magt for at komme på måltavlen efter fire kampe uden scoring.   

3) To profiler takker af i FC Nordsjælland. Patrick Mtiliga (karrierestop) og Emiliano Marcondes (Brentford) spiller afskedskamp. Især Marcondes bliver et stort tab, da han både topper topscorer -og assistlisten i Alka Superliga. 

 

AaB - F.C. København

1) Mens AaB er inde i en god periode både spillemæssigt og pointmæssigt, er historien en anden i København. Tre nederlag i de seneste fire Alka Superliga kampe er det blevet til for københavnerne, så måske AaB kan drille Solbakkens tropper denng gang, selvom FCK har vundet de seneste tre gange, man været på besøg i Aalborg.

2) Begge mandskaber har 25 point efter 18 kampe, og søndagens kamp er en direkte duel om en plads i Top 6.  

3) Jores Okore blev vejet og fundet for let i F.C. København og blev derfor solgt til AaB. Den bomstærke centerforsvarer ser ud til at være på vej tilbage mod topformen, og forsvarsgeneralen vil nok være ekstra motiveret, når han søndag står over for sin gamle træner og holdkammerater. 

 

Brøndby IF - AGF

1) Brøndby IF har vundet ni kampe i træk og jagter den tiende mod AGF. All-time Superliga rekorden lyder på 12 sejre i træk, så de blå/gule begynder at kunne række ud efter rekorden. 

2) AGF vandt 2-0 i seneste indbyrdes opgør. Brøndby har dog vundet de seneste fire gange AGF har gæstet Brøndby Stadion.

3) Hany Mukhtar er Brøndbys kreative omdrejningspunkt. Tre mål og fire assist er det blevet til for den tyske kreatør i de seneste tre kampe. Får han for meget plads, bliver det svært for AGF at få point med hjem fra Vestegnen.

 

Randers FC - Fc Midtjylland

1) FC Midtjylland må tage favoritværdigheden på sig. Ulvene har taget 28 point i de sidste 10 Alka Superliga kampe og har vundet ni af de seneste 10 indbyrdes opgør mod Randers FC. 

2) Randers FC har fået hul på målbylden. Kronjyderne er kommet på måltavlen i seks af de seneste syv kampe, og med midtforsvarerne Kian Hansen og Zsolt Korcsmár ude med karantæne for FCM, burde der være gode betingelser for flere Randers mål.

3) Paul Onuachu kan godt lide at spille mod Randers FC. De seneste tre gange de to hold har mødtes, har den 202 cm høje nigerianer fået netmaskerne til at baske.  

 

 

 

 

 

Udgivet
08/12/2017