Danish Superliga

Overblik over spillerunde 16

Alt du bør vide inden spillerunde 16 sparkes i gang fredag aften 

 

FC Helsingør - Hobro IK

1) Ude er godt, men hjemme er bedst. FC Helsingør er bedst hjemme på Helsingør Stadion, hvor ni af sæsonens 12 point er hentet.

2) Pål Kirkevold vil være målsulten. Hobros norske angriber fik sidste weekend stoppet sin målstime på 11. kampe i træk, og FC Helsingør er ét af blot tre hold, han ikke har scoret mod i denne sæson.

3) Hold øje med Nicolas Mortensen. Den unge angriber har scoret i de seneste to Alka Superliga kampe. Det seneste mål mod FC Midtjylland må være en af bejlerne til årets mål i Alka Superliga 

 

AGF - Silkeborg IF

1) En kamp ingen kan tåle at tabe. Både AGF og Silkeborg IF har hårdt brug for point for at komme væk fra bunden. AGF og Silkeborg IF har skrabet blot tre og fire point sammen i de seneste seks kampe. 

2) Morten Duncan Rasmussen scorer ofte mod Silkeborg IF. All-time Superliga topscoreren har scoret tre gange i de seneste to indbyrdes opgør, og Silkeborg defensiven skal holde kort snor i AGF anføreren.

3) Silkeborg IF har et godt tag på AGF på Ceres Park. Man skal helt tilbage til 2005 for at finde den seneste AGF sejr over Silkeborg IF i Superliga regi. 

 

Lyngby Boldklub - Randers FC

1) Lyngby er ubesejret med Thomas Nørgaard ved roret. Lyngby har ikke tabt de seneste fem kampe siden Thomas Nørgaard overtog cheftræner-sædet hos de Kongeblå. 

2) Randers FC kommer med god selvtillid efter 1-0 sejren over ærkerivalerne fra AGF. Begge sæsons sejre er kommet mod AGF, og Kronjyderne må være sultne efter at tilføje flere modstadere til sejrslisten.

3) Lyngbys formstærke angriber Mayron George - som man i sommerens transfervindue lejede i netop Randers FC - er tilbage fra overstået karantæne. Til gengæld sidder hjemmeholdets assistkonge Mikkel Rygaard udenfor efter rødt kort i Farum. 

 

AC Horsens - OB

1) To hold der sjældent taber mødes. Både AC Horsens og OB har blot tabt én af de seneste seks kampe i Alka Superliga. Horsens har blot tabt tre kampe og OB fire i indeværende sæson. 

2) OB's Jens Jakob Thomasen har scoret i de seneste to kampe mod dagens modstander fra AC Horsens. 

3) Direkte kamp om en plads i top 6. Det er rækkens nr. 6 mod nr. 7 der mødes på Casa Arena og begge vil være sultne efter sejr. En sejr kræver mål, og det er ingen nem opgave, når man står over for de to målmand med flest redninger i Alka Superliga (Grytebust 67, Joronen 52).

 

SønderjyskE - F.C. København

1) F. C. København har det svært på udebane. De forsvarende danske mestre har blot hentet ét point i de seneste tre udekampe.

2) SønderjyskE har aldrig slået i F.C. København i Superliga regi. De to hold har mødt hinanden 35 gange, og her har FCK imponerende nok vundet de 26 gange og spillet de resterende 9 kampe uafgjorte.

3) SønderjyskE har ligaens mest målfarlige forsvarsspiller. Midterforsvarer Kees Luijckx har scoret hele fem gange i denne sæson, hvilket er flest af alle forsvarsspillere i ligaen og nok til at toppe hjemmeholdets interne topscorerliste

 

Brøndby IF - FC Nordsjælland

1) Brøndby tordner derud af. Brøndby er ligaens mest formstærke hold, hvor man har vundet de seneste seks kampe i Alka Superliga og topper tabellen efter 15 spillerunder.

2) FC Nordsjælland har taget på Brøndby. FCN har vundet tre af de seneste fire indbyrdes opgør mod Brøndby. 

3) Emilano Marcondes har været flyvende i denne sæson, og har ifølge Alka Superligas Player Performance Index statistisk set været den bedste spiller i Alka Superliga. 11 mål (Delt 2. plads på topscorerlisten) og seks assists (Delt førsteplads på Assistlisten) taler også sit tydelige sprog.

 

AaB - FC Midtjylland

1)  FC Midtjylland er varme i øjeblikket. Ulvene fra Heden har vundet seks af de seneste syv kampe, og man er ubesejret hjemme på MCH Arena i denne sæson, hvor man har vundet syv og kun spillet én gang uafgjort.

2) Frederik Børsting ved hvor målet står. AaB's kantspiller og U21 landsholdsspiller har scoret i to af de seneste tre kampe. I de to kampe han scorede, skulle Børsting blot bruge tre afslutninger, så FCM bør ikke give ham få meget plads foran feltet. 

3) Paul Onuachu er leveringsdygtig af mål. Den lange angriber scorer i snit et mål hver 104. minut, hvilket er næstbedst af alle i Alka Superliga. Hobros Pål Kirkevold topper listen med et mål pr. 103. minut. 

 

 

 

Udgivet
16/11/2017