Danish Superliga

Overblik over runde 25

Alt du bør vide inden den kommende spillerunde

OB - AGF 

OB har hårdt brug for 3 point i fredagens opgør mod AGF for at holde liv i drømmen om Mesterskabsspillet. Med en sejr vil fynboerne lægge maksimalt pres på AaB og AC Horsens, som på nuværende tidspunkt sidder på 5. og 6. pladsen i Top 6.  

Det ligner på forhånd et tæt opgør på EWII PARK. De sidste mange kampe er enten endt uafgjort eller med en snæver 1-måls sejr til en af holdene. 

Kampens profil: Anders K. Jacobsen har set skarp og målfarlig ud i forårets første kampe, hvor det er blevet til fire scoringer. Han er med 11 mål i 22 kampe OB's topscorer. 

 

Hobro IK - Silkeborg IF  

Hobro IK har ikke fået den start på foråret som man havde håbet drømt om, men sidste kamp endte med en sejr på 3-0 over De Kongeblå fra Lyngby Boldklub. Silkeborg IF har fået en bedre pointmæssig start med 7 point i 5 kampe og har stadig en matematisk chance for at nå Top 6, så en vigtig kamp for begge mandskaber, hvor taberen må vinke endeligt farvel til spillet om medaljer.

Af de seneste fire indbyrdes opgør mellem de to mandskaber er to endt uafgjort og to med en Hobro sejr. Kan Silkeborg ride videre på forårets pointbølge og tage den første sejr over Hobro i Superliga-regi? 

Kampens profil: Pål Kirkevold kom på måltavlen to gange i sidste spillerunde. Sidst Kirkevold fik gang i målscoringen gik der hele 11 kampe før målstimen sluttede, så Silkeborg defensiven gør klogt i at holde et ekstra vågent øje på den norske spydspids.

 

SønderjyskE - Lyngby Boldklub 

SønderjyskE hentede i sidste spillerunde tre point mod FC Helsingør, hvilket betyder at der stadig lever et lille håb i Sønderjylland om Mesterskabsspil, som kan nås hvis alt flasker sig i Grundspillets sidste to spillerunder. Realistisk set bliver det dog svært at nå stærke mandskaber som Hobro, AaB, OB og AC Horsens der ligger lunere i Top 6 svinget. 

Lyngby har historisk et godt tag på Sønderjyske. Fire ud af de fem seneste opgør er endt med Lyngby sejr. 

Kampens profil: Christian "Greko" Jakobsen gik i sidste spillerunde fra skurk til helt, da han først scorede selvmål og senere blev matchvinder med sit mål til slutresultatet 2-1. Greko har været sønderjydernes mest produktive offensive spiller med syv mål og seks assists. 

 

AaB - Randers FC 

I kampen om de to sidste pladser i Mesterskabsspillet ligger AaB fornuftigt til på sjettepladsen, og med en sejr i weekenden over Randers FC begynder det for alvor at se lovende ud for nordjyderne. Derimod ser det ikke lovende ud for Randers FC som har hårdt brug for point for at styrke sin position i det kommende gruppespil og undgå Alka Superliga Playoff.  

Det ligner på forhånd en jævnbyrdig kamp mellem de to hold, når man kigger på de ti foregående indbyrdes kampe har Randers FC vundet tre, Aab fire og de tre sidste er endt uafgjort. Aab må dog anses som værende favoritter qua deres formkurve, jagt på Top 6 og hjemmebanefordelen. 

Kampens profil: Jores Okore har tydeligvis nydt godt af vinterpausen og er kommet stærkt ud til foråret. Solide defensive præstationer krydret med to scoringer er det blevet til for den fysisk stærke AaB stopper. 

 

FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Der er dømt topbrag på Right To Dream Park søndag, hvor Tigrene fra FC Nordsjælland byder velkommen til Ulvene fra FC Midtjylland. FC Nordsjælland jagter guld -og sølvmedaljer og kan med en sejr reducere afstanden til jyderne til blot fire point, mens FCM skal bruge tre point for at holde snor i ligaens dukse fra Brøndby IF.

Det kunne meget vel blive en målrig kamp i Farum. I de sidste tre indbyrdes opgør er der scoret mere end fem mål i snit. Senest løb Ulvene med en 4-3 sejr i Herning, men det bliver nok en sværere kamp for midtjyderne på det hurtige underlag på Right to Dream Park.

Kampens profil: Mange øjne vil formentlig hvile på de to holds varmeste offensive profiler - Mathias Jensen (FCN) og Mikkel Duelund (FCM). Begge var blandt de nominerede til prisen som Månedens Spiller i februar og har været en sand fornøjelse at følge i forårets kampe.

 

AC Horsens - Brøndby IF 

"Den Gule Fare" fra AC Horsens tager søndag imod ligaens førerhold fra Vestegnen, Brøndby IF. Det kan gå hen og blive en særdeles spændende kamp, da AC Horsens tidligere på sæsonen har formået at drille topholdene.

Brøndby IF er gået fra banen som ubesejrede i 18 Alka Superliga kampe i træk og må derfor tage favoritværdigheden på skuldrene. En travl dag venter formentlig for AC Horsens i kampen mod et højtpressende mesterskabssultent Brøndby hold.

Kampens spiller: Hany Mukhtar har været helt forrygende i foråret og det offensive omdrejningspunkt har været svær for modstanderne at lukke ned for. Det bliver spændende at se om fysisk stærke Simon Okosun kan gøre livet surt for den elegante tysker og vinde slaget om den centrale midtbane.

 

F.C. København - FC Helsingør 

Løverne fra FCK er inde i en god stime med fem sejre ud af de seks kampe i foråret.  

Senest FCK var på besøg i Helsingør blev det til en sikker sejr på 0-4. En svær kamp venter for Christian Lønstrups tropper i Telia Parken.

Kampens spiller: Federico Santander blev matchvinder i Aarhus i sidste spillerunde, hvor han scorede kampens enlige mål mod AGF. Santander kan gå hen og blive en vigtig spiller for FCK i foråret, hvor jagten er sat ind på medaljer og billet til europæisk fodbold.. 

 

 

Udgivet
08/03/2018