Danish Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - F.C. København

 

Karantæner

Vejle Boldklub: Ingen

F.C. København: Ingen

 

Head to Head

Vejle Boldklub og F.C. København har mødt hinanden 26 gange i Superliga-regi. Her har F.C. København vundet 16 og Vejle vundet 4, mens de resterende seks opgør er endt uafgjort. 

FC København har tabt deres første to kampe af sæsonen for første gang siden 2013-14 sæsonen, hvor holdet tabte tre kampe i træk. Siden har Ståle Solbakkens tropper ikke tabt tre ligakampe i træk, så selvom københavnerne stadig har sæsonens første sejr og point til gode, går de ind til kampen som store favoritter. Man skal tyve år tilbage til 1999/2000 sæsonen for at finde den seneste Vejle sejr over F.C. København. 

 

 

 

Vidste du...

at Vejle Boldklub er det hold, der har scoret flest mål i sæsonen. Kun én gang tidligere har de rødblusede fra Nørreskoven formået at score seks gange i de første to spillerunder. Det var helt tilbage 1996-97 sæsonen. 

 

 

Kampen i Kampen

Allan Sousa skiftede efter Vejles nedrykning til 1. division tilværelsen i Nørreskoven ud med belgiske Sint-Truiden. Den træfsikre brasilianer er efter oprykningen til 3F Superliga tilbage i Vejle Boldklub og har allerede vist flere prøver på sit store repertoire og noteret sig for to scoringer i de første to spillerunder. Sidste gang Vejle var i landets bedste fodboldrække scorede Sousa 10 gange og lavede tre assists i 27 kampe, og det bliver spændende at se, om den driblestærke angriber kan matche sin fine 2018/19 sæson.  

Kamil Wilczek har været fremragende siden sin retur til den danske liga. Den polske angriber topper med tre sæsontræffere topscorerlisten i 3F Superliga, og spillede med et mål og en assist en hovedrolle i 3-0 sejren i Europa League opgøret mod Piast Gliwice. Skal oprykkerne have point ud af søndagens hjemmekamp mod de F.C. København skal de have stoppet Wilczek.

 

 

Kampens Profil

Arbnor Mucolli fik sin sæsondebut i 2. spillerunde mod SønderjyskE, da han med 23 minutter igen blev sendt på banen. Og hvilken sæsondebut den 21-årige midtbanespiller gav sig selv. Tre afslutninger, to scoringer og en plads på Rundens Hold. Målet til 4-1 var et sandt mesterværk og blev fortjent kåret til Rundens Mål i 2. spillerunde. Se målet her: https://bit.ly/36aEWk3

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
25/09/2020