Danish Superliga

Optakt til mandagskampen

FC Nordsjælland - AGF

Mandag kl. 19.00 på Right to Dream Park

Optakt

Den syvende og sidste kamp i spillerunde 9 sparkes i gang i aften i Farum, hvor FC Nordsjælland tager imod AGF på Right to Dream Park. Mens AGF skal forsøge at rejse sig igen efter det smertefulde 4-1 nederlag mod rivalerne fra Randers FC i egen hule, har Kasper Hjulmands unge tropper fra nordsjælland haft en fremragende sæson, hvor man med 19 point i otte kampe topper Aka Superliga tabellen. Med en sejr i aften vil FC Nordsjælland være fem point foran nærmeste forfølger - Hobro - på andenpladsen. Især offensivt har hjemmeholdet skabt masser af chancer og er det mest scorende hold i ligaen. Det offensive trekløver Ernest Asante, Emiliano Marcondes og Godsway Donyoh har vist stor skarphed foran mål, når midtbanedirigent Mathias Jensen og de to kreative backs i form af Mads 'Mini' Pedersen og Karlo Bartolec har sat dem op, så det ligner på forhånd en svær opgave for Glen Riddersholms mandskab på kunstgræsset i Farum, hvis kampen bliver spillet på hjemmeholdets og ikke egne præmisser. Mads 'Mini' Pedersen blev desværre skadet i sidste spillerunde og forventes erstattet af enten Patrick Mtiliga eller Patrick Da Silva.      

 

Kampens profiler

Hos FC Nordsjælland har anfører Mathias Jensen været det kreative omdrejningspunkt, hvor han har bundet spillet fantastisk godt sammen og samtidig bidraget med både mål og assists. Også Emiliano Marcondes skal AGF defensiven holde et vågent øje med. 10'eren er i målform og scorede to gange i sidste rundes 2-2 udekamp mod AC Horsens. Han nettede også to gange sidst AGF besøgte Farum og vil være opsat på at gøre et godt indtryk inden turen til nytår går til Brentford. Hos udeholdet har Martin Spelmann set skarp ud, og den energiske midtbanespiller har virkelig taget tangentstokken som både målscorer og indpisker. Man kan næsten ikke nævne AGF uden også at nævne all-time Superliga topscorer Morten Duncan Rasmussen. Den målfarlige angriber har kun nettet to gange i indeværende sæson, men den fysisk stærke boksangriber elsker at spille mod FC Nordsjælland, hvor det er blevet til hele fem scoringer i de seneste tre indbyrdes opgør.   

 

Seneste indbyrdes kampe

Det er sjældent kedeligt og målfattigt, når FC Nordsjælland og AGF brager sammen. Man skal næsten ti år tilbage for at finde den seneste nulløsning i Alka Superliga regi ! Der er scoret hele 15 gange i de seneste tre indbyrdes opgør mellem FCN og AGF, så de fremmødte på Right to Dream Park kan godt begynde at sætte næsen op efter god underholdning, chancer og masser af mål. Senest AGF vandt i Farum var i 2010, så hjemmeholdet må nok tage sig favoritværdien på sig, men man må forvente at se et toptændt AGF mandskab, der kommer flyvende ud af startblokken for at få vasket sidste uges blamage mod Randers FC af sig.   

 

Kampen vises i aften kl. 19.00 på TV3Sport 1. 

 

Rigtig god kamp !

Udgivet
18/09/2017