Danish Superliga

Optakt: SønderjyskE - FC Midtjylland

 

Karantæner

SønderjyskE: Ingen

FC Midtjylland: Ingen

 

Head to Head

Der er dansk 'Super Cup' på menuen, når sidste sæsonens pokalvindere SønderjyskE tager imod de danske mestre fra FC Midtjylland. Gæsterne er klare favoritter i aftenens kamp på Sydbank Park. 40 gange har de to hold braget sammen i 3F Superliga-regi. Her har FC Midtjylland domineret og trukket sig sejrrigt ud af de 23. De resterende 17 møder har kastet blot otte Sønderjyske sejre og ni pointdelinger af sig.

SønderjyskE har offensivt gode erfaringer mod midtjyderne og scoret hele 47 mål mod Ulvene i landets bedste række. Kun mod OB har de fået modstandernes netmasker til at blafre flere gange. I seneste seks indbyrdes opgør mod FC Midtjylland har sønderjyderne dog haft svært ved at skabe chancer og har blot noteret sig for to træffere. 

I sidste sæson havde SønderjyskE det svært på hjemmebane, hvor Glen Riddersholms tropper blot hentede 24 point i Haderslev. Kun de tre nedrykkere Silkeborg IF, Esbjerg og Hobro hentede færre point i eget hus. FC Midtjylland var med afstand sæsonens bedste udehold med 15 sejre, to uafgjorte og et nederlag, så statistikken peger mod en udesejr. 

 

 

Vidste du...

at SønderjyskE scorede hele 26 af deres 37 mål efter pauseteen i 2019-20 sæsonen (70%). FC Midtjylland indkasserede 19 af sæsonens 29 scoringer i 2. halvleg (66%), så kan hjemmeholdet holde gæsterne fra at score før pausen, er der gode chancer for, at SønderjyskE tanker sæsonens første point ind på kontoen i premieren i Haderslev.  

 

 

Kampen i Kampen

Rutinerede Mads Albæk er omdrejningspunktet på sønderjydernes midtbane og vil være tiltænkt en nøglerolle i aftenens kamp mod sin tidligere klub FC Midtjylland. Albæk er balancespilleren hos SønderjyskE, der skal dæmme op for FC Midtjyllands kreative midtbanespillere, og når chancerne byder sig i omstillingspillet sende Anders K. Jakobsen og de øvrige offensive spiller afsted i dybden.

Hos FC Midtjylland må man forvente, at Awer Mabil har fundet vej til startopstillingen til aftenens kamp. Australieren har nemlig en fremragende statistik mod SønderjyskE. Fem gange har han stået over for sønderjyderne, og her har den driblestærke kantspiller noteret sig for tre mål og tre assists. 

 

 

Kampens Profil

Marc Dal Hende er i sommerens transfervindue  blevet hentet "hjem" til Sønderjylland efter tre fine sæsoner i FC Midtjylland. Her kæmpede den aggressive venstre back sig ind i hjerterne på de midtjyske hjerter med 18 mål og fire assist i 64 Superliga-kampe. Især på dødbolde er Marc Dal Hende en trussel, og det har SønderjyskE brug for. I sidste sæson lykkedes det - hvis man ser bort fra holdets tre scoringer fra 11-meter pletten - ikke at score ét eneste mål på dødbolde. Dal Hende er også dygtig i luften på defensive standardsituationer, og det bliver der brug for i aften mod ligaens mest frygtindgydende hold på offensive dødbolde. 

'Krigeren' Dal Hende leverede et par fremragende sæsoner i FC Midtjylland og drømte om et udlandseventyr, men drømmen om et stort skifte blev ødelagt af skader og øget konkurrence. Nyindkøbet Paulinho og fremadstormende Nikolas Dyhr delte spilletiden på venstre back imellem sig, så man må forvente en toptændt Marc Dal Hende på Sydbank Park i aften, der er opsat på at vise sin tidligere arbejdsgiver, at de begik en fejl, da de lod ham glide ned igennem hierarkiet. 

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
11/09/2020