Danish Superliga

Optakt: SønderjyskE - AaB

 

Karantæner

SønderjyskE: Ingen

AaB: Tim Prica

 

Head to Head

SønderjyskE og AaB har mødt hinanden 38 gange i Superliga-regi. Her har nordjyderne været bedst og vundet de 16. SønderjyskE har vundet 12 og de resterende 10 er endt uafgjort. 

AaB har vundet fire af de seneste fem ligakampe mod SønderjyskE og er ubesejret i deres seneste syv besøg på Sydbank Park. Man skal faktisk hele seks år tilbage til marts 2014 for at finde det sidste AaB nederlag til SønderjyskE på fremmed græs. 

De bolsjestribede nordjyder har fået netmaskerne til at blafre i de sidste syv indbyrdes opgør mod SønderjyskE. Deres længste igangværende målstime mod et 3F Superliga hold. Det dufter af mål i Haderslev søndag.

 

 

Vidste du...

at AaB målmand Jacob Rinne er den eneste keeper, der har holdt buret rent i sæsonens to første spillerunder. AaB defensiven har stået stærkt og er det hold, der har tilladt færrest skud mod eget mål (5). 

 

Kampen i Kampen

Anders Jacobsen har endnu ikke helt fundet SønderjyskE-melodien i Haderslev. Angriberen har blot scoret et mål i sine syv optrædener iført den lyseblå trøje. Han har ellers tidligere vist sig træfsikker på Sydbank Park, hvor han har fået netmaskerne til at blafre fem gange i karrieren. Tre sat ind for AaB og to for OB. Måske han får gang i målscoringen mod sin tidligere arbejdsgiver, som han vandt 'The Double' med i 2014/15.

Tom van Weert er den klare førsteangriber hos AaB. Den flyvende hollænder skal ikke bruge mange chancer for at score og blev matchvinder i sidste spillerunde mod AC Horsens. Nordjydernes største profil Lucas Andersen er på vej tilbage efter skade og fik 22 minutter i sidste spillerunde, og er han blevet helt fit til søndagens jyske duel, kan van Weert se frem til at blive endnu bedre serviceret i feltet.

 

 

Kampens Profil

Kasper Kusk har scoret fire gange for AaB mod SønderjyskE i sin karriere. Kantspilleren har set stærk ud i sæsonens første to spillerunder, hvor kun uheld og en storspillende Thomas Mikkelsen har holdt ham fra at score. Blikket for medspillerne har bestemt heller ikke fejlet noget. Kusk er den spiller i ligaen - sammen med holdkammerat Jakob Ahlmann - der har lagt op til flest chancer i sæsonen. Alle i sidste spillerunde mod AC Horsens. 

 

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
25/09/2020