Danish Superliga

Optakt: OB - F.C. København

 

Karantæner

OB: Ingen

F.C. København: Ingen

 

Head to Head

Hele 82 gange har OB og F.C. København braget sammen i Superliga-regi. Her har københavnerne domineret og vundet halvdelen af opgørene og blot tabt 18. De resterende 23 møder er endt uafgjort.

De seneste syv indbyrdes er endt med sejr til københavnerne, så Ståle Solbakkens tropper går ind til kampen som favoritter. F.C. København skuffede i sidste sæson, hvor FC Midtjylland var klart bedst i guldkampen, og Løverne vil være opsat på at revanchere sig. FC Midtjylland tabte overraskende 2-0 i premieren til SønderjyskE, så det første skridt mod at tilbageerobre titlen skal tages i Odense. Der venter dog en vanskelig opgave mod et ungt OB mandskab med masser af fart og friskhed. 

  

 

Vidste du...

at FC København’ anfører Carlos Zeca var den spiller, der vandt bolden flest gange i 2019-20 sæsonen. Han vandt bolden ikke færre end 319 gange, og den græske landsholdsspiller var tilmed den spiller, som trak flest frispark (81).   

 

 

Kampen i Kampen

Mads Frøkjær er blot 21 år gammel, men han var om nogen manden, der reddede fynboerne i sidste sæson med flere stærke præstationer i foråret. Med sit unikke drev med bolden er han dygtig til at skabe ubalance i modstandernes defensiv, og Frøkjærs uforudsigelighed og frækhed bliver der brug for søndag aften mod et F.C. København mandskab, der ikke har for vane at give mange chancer væk. 

Rasmus Falk viste flere gange i sidste sæson, at han har et topniveau, der rækker ud over landets grænser. Ikke blot i 3F Superliga men bestemt også i kampene mod Istanbul Besaksehir og Machester United i Europa League. Præstationer der kastede en udtagelse til A-landsholdet af sig. Falks offensive produktion i 2019-20 sæsonen var beskeden med blot et enkelt mål og en assist i 33 starter for sølvvinderne, men han plejer at vise sig frem fra sin bedste side, når han står over for sin tidligere klub OB.  

 

 

Kampens Profil

Man må forvente, at OB bliver sat under massivt pres søndag aften på Nature Energy Park, og derfor kommer U21-landsholdsmålmand Oliver Christensen til at spille en nøglerolle for fynboerne. Den unge keeper har et tårnhøjt topniveau, og rammer han dagen, har OB gode chancer for endelig at få brudt den negative stime på syv nederlag mod F.C. København.  

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
11/09/2020