Danish Superliga

Optakt: Lyngby Boldklub - AaB

 

Karantæner

Lyngby Boldklub: Ingen

AaB: Ingen

 

Head to Head

Lyngby Boldklub og AaB har braget sammen 54 gange i 3F Superliga-regi. Her har Lyngby Boldklub vundet 17 og AaB 23, mens de sidste 14 er endt uafgjort. I Lyngby har 'De Kongeblå' været bedst, og har vundet tre af de seneste fire indbyrdes opgør mod AaB på Lyngby Stadion.

Man skal næsten 20 år tilbage til marts 2001 for at finde den seneste pointdeling, så statistikken taler i den grad for, at opgøret på Lyngby Stadion finder en vinder. Selvom Lyngby Boldklub var stærke på hjemmebane i sidste sæson, går AaB ind til kampen som favoritter. 15 af de sidste 19 indbyrdes opgør er nemlig faldet ud til de bolsjestribedes fordel.

 

Vidste du...

at kun Hobro (3.3) havde færre skud på mål per kamp end Lyngby Boldklub (3.6) i 2019-20 sæsonen, og at oprykkerne med 34.4 havde det laveste xGoals af alle 14 hold i ligaen.

 

Kampen i Kampen

Rezan Corlu blev Lyngby topscorer i sidste sæson med otte mål og otte assist, så der hviler et stort pres på Frederik Gytkjær i denne sæson. Gytkjær startede 2019-20 sæsonen som lyn og torden med fire mål i de første fire kampe, men kæmpede med skader i store dele af sæsonen. Gytkjær er en af 3F Superligas mest træfsikre angribere og scorede begge mål, da Lyngby Boldklub besejrede nordjyderne på Lyngby Stadion i sidste sæson. 

Tom van Weert blev i sidste sæson delt AaB topscorer sammen med anfører Lucas Andersen. 10 gange fik den flyvende hollænder modstandernes netmasker til at blafre, og havde han ikke siddet uden for i 12 af sæsonens 36 kampe, kunne han måske have blandet sig i kampen om Select topscorertitlen. Med tilgangen af Timothe Nkada og Tim Prica er AaB kommet offensivt styrket ud af sommerens transfervindue, og det bliver spændende at se, om Tom van Weert starter på toppen søndag eftermiddag på Lyngby Stadion.     

 

 

Kampens Profil

Christian Greko Jakobsen er i sommerens transfervindue blevet hentet i SønderjyskE, og det er en målfarlig herre 'De Kongeblå' har sikret sig. I sine seneste tre sæsoner for SønderjyskE i 3F Superliga har Jakobsen scoret 23 mål i 92 kampe, og cheftræner Christian Nielsen håber på, at den dygtige afslutter kan bidrage flittigt med scoringer og være med til at lukke hullet, som Rezan Corlu med sit sommerskifte til Brøndby IF har efterladt.

Christian Jakobsen havde en fod med i tre scoringer - to scoringer og en assist - i kampene mod Lyngby Boldklub i sidste sæson, og mon ikke Lyngby defensiven er glade for, at midtbanespilleren er holdkammerat og ikke modstander i 2020-21 sæsonen.

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
11/09/2020