Danish Superliga

OPTAKT: Kampen om Nordsjælland

Fredag kl. 18.00 - FC Nordsjælland vs Lyngby Boldklub

Fredag aften kl. 18.00 sparkes forårssæsonen i Alka Superliga i gang. Her tager FC Nordsjælland imod rivalerne fra Lyngby Boldklub på Right to Dream Park i Farum. Mens hjemmeholdet frister en tilværelse som nr. 9 i rækken ligger gæsterne godt til i kampen om en plads i Mesterskabspillet. Blot seks point adskiller dog de to mandskaber før fredagens kamp, så Kasper Hjulmand og kompagni kan med en hjemmesejr lukke hullet til De Kongeblå og skabe endnu mere spænding i tabellen. Skulle David Nielsens tropper derimod løbe med de tre point, vil Lyngby være meget tæt på at kunne krone et fremragende efterår med en plads i det forjættede land - Top 6.  

Begge mandskaber praktiserer en boldbesiddende spillestil og stiller offensivt op i henholdsvist et 4-3-3 og 4-2-3-1 system. Begge klubber har en målfarlig angriber i form af henholdsvis Marcus Ingvartsen (FCN) og Jeppe Kjær (LBK), hvor især Ingvartsen har imponeret med hele 12 sæsontræffere. Mens Marcus Ingvartsen oftest bliver sat op fra kanterne af lynhurtige Ernest Asante - som også topper assistlisten i Alka Superliga - bliver Jeppe Kjær primært serviceret af kreative Mikkel Rygaard, der fra sin 10'er position er dygtig til at finde ham i dybden. Det bliver en næsten umulig opgave helt at holde de to holds offensive profiler fra fadet, så det ligner på forhånd en chancerig og tæt kamp i Farum. Statistikken taler også for dette, da de seneste 10 indbyrdes opgør er endt med fire sejre til FCN, fire sejre til Lyngby og to uafgjorte, mens man skal mere end otte år tilbage i tiden for at finde den seneste nulløsning. 

Lyngbys målmand Jesper Hansen har en fortid i FC Nordsjælland og flere af hjemmeholdets spillere har en fortid i Lyngby. Det samme er i øvrigt gældende for FCN cheftræner Kasper Hjulmand, der startede sin trænerkarriere i Lyngby. Der vil derfor nok være lidt ekstra motivation og tænding at spore hos flere spillere, når de to hold tørner sammen fredag aften i 'Kampen om Nordsjælland' - spillerundens første af i alt fem rivalopgør.
           

Udgivet
13/02/2017