Danish Superliga

Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

 

Karantæner

Brøndby IF: Andreas Maxsø og Rezan Corlu

FC Nordjælland: Ingen

 

Head to Head

Brøndby IF og FC Nordsjælland har tørnet sammen 58 gange i 3F Superliga-regi. Her har Brøndby IF vundet hele 35 og FC Nordsjælland beskedne 9 sejre, mens de sidste 14 er endt uafgjort. I Brøndby har de blå/gule domineret stort med 20 sejre ud af 27 mulige.

Man skal hele tre år og 12 kampe tilbage for at finde den seneste FC Nordsjælland sejr over Brøndby IF i landets bedste fodboldrække, og de blå/gule fra Vestegnen må derfor anses som favoritter i søndagens opgør på Brøndby Stadion. Også selvom holdet til søndagens kamp må undvære anfører og forsvarsgeneral Andreas Maxsø og tilbagevendte Rezan Corlu. 

 

 

 

Vidste du...

at Brøndby IF var det hold, der i 2019-20 sæsonen scorede flest mål over Expected Goals. De offensive profiler hos Brøndby - med Kamil Wilczek og Dominik Kaiser i spidsen -  var kyniske foran mål, når chancen bød sig, og scorede 56 gange, selvom deres xGoals kun lå helt nede på 47.1 (+8.9 måls forskel). 

 

 

Kampen i Kampen

Morten Frendrup er blot 19 år gammel, men den defensive midtbanespiller har allerede fightet sig ind i hjerterne hos Brøndbys fans. Han er en ligaens bedste bolderobrere og ekstremt stærk i presspillet, og Frendrup er blevet en af cheftræner Niels Frederiksens foretrukne på den centrale midtbane. Frendrup bliver vigtig som bølgebryder og bolderobrer mod FC Nordsjælland, som har mange offensive strenge at spille på. 

Magnus Kofod Andersen bærer anførerbindet hos FC Nordsjælland, og U21 landsholdsspilleren er det naturlige omdrejningspunkt og motoren på den centrale midtbane. Med afgangen af Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard i sommerens transfervindue skal andre træde i karakter, og det bliver interessant at se, om anføreren kan løfte sit niveau og gå fra at være en god 3F Superliga spiller til en profil i landets bedste fodboldrække. Første svar får vi søndag på Brøndby Stadion. 

 

 

Kampens Profil

Mikael Uhre fristede en tilværelse som indskiftningspiller i hovedparten af sidste sæson, men Uhre kom ind fra bænken og udlignende til i Københavner Derbyet mod F.C. København på Brøndby Stadion. Den lynhurtige angriber noterede sig for fem mål og en assist i 2019-20 sæsonens sidste otte kampe, og den tidligere SønderjyskE forward begyndte at ligne den nye førsteangriber på Vestegnen.   

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
11/09/2020