Danish Superliga

Optakt: AGF - Vejle Boldklub

 

Karantæner

AGF: Ingen

Vejle Boldklub: Ingen

 

Head to Head

AGF leverede en fremragende 2019-20 sæson, hvor man vandt bronzemedaljer og sikrede sig adgang til Europa League kvalifikationen. Nu skal David Nielsens tropper så vise, at sidste sæson ikke blot var en enlig svale, og at AGF hører til helt oppe i toppen af Danmarks bedste fodboldrække. Med de overraskende nederlag til FC Midtjylland og F.C. København i Haderslev og Odense må man forvente, at hjemmeholdet går aggressivt ind til kampen og jagter sejren for at lægge pres sidste sæsonens guld -og sølvvindere.

To af landets største traditionsklubber AGF og Vejle Boldklub har tørnet sammen 29 gange, og her har 'De Hviie' med 11 sejre, 13 uafgjorte og blot fem nederlag været bedst. Det er kun lykkedes Vejle Boldklub at vinde ét af de 10 seneste indbyrdes opgør mod AGF, så hjemmeholdet går ind til aftenens duel på Ceres Park som klare favoritter mod gæsterne, som har ry for at være lidt langsomme startere. Vejle Boldklub er blot gået sejrrigt ud af én af deres 11 åbningskampe i Superliga-regi.

Sidste gang de to hold bragede sammen endte en intens affære 4-2 til AGF, hvor dommer Peter Munch Larsen måtte i kortlommen ikke færre end 10 gange (ni gule og et rødt kort). Det dufter derfor af et målrigt jysk opgør med hårde dueller og fight. 

 

 

 

Vidste du...

at AGF i 2019-20 sæsonen blot hentede ét point i deres fire møder med oprykkerne Lyngby Boldklub og Silkeborg IF. Det er derfor langt fra udelukket, at de rødblusede fra Nørreskoven kan lave overraskelsen mod bronzevinderne, der måske allerede kigger lidt frem mod deres kamp torsdag i Europa League mod slovenske NS Mura. Også selvom Vejle Boldklubs seneste fem sæsoner i landets bedste fodboldrække er endt med nedrykning.

 

Kampens Profil

Patrick Mortensen var én af århusianernes største profiler i sidste sæson. Hele 17 gange - og en gang i Europa Finalen - fik den stærke forward modstanderens netmasker til at blafre i sæsonen, hvilket var nok til en delt andenplads på topscorerlisten i 3F Superliga. Mortensen er dygtig til at finde de rigtige positioner i feltet og komme til afslutning og var med 98 skud den mest skydende spiller i ligaen i 2019-20. Og ikke nok med det. Han er også en skarp afslutter, når chancen byder sig. 44 skud inden for rammen (#1) og 12 scoringer med fødderne er bestemt godkendt (#3), selvom hans Expected Goals lå lidt højere på 20.39.

Sidste gang AGF og Vejle Boldklub bragede sammen scorede Mortensen hattrick, så hold et ekstra vågent øje med AGF topscoreren i aftenens kamp, når han sætter sin jagt på topscorertitlen i gang.  

 

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
14/09/2020