Danish Superliga

Optakt: AGF - OB

 

Karantæner

AGF: Sebastian Hausner

OB: Ingen

 

Head to Head

Hele 77 gange har de to traditionsklubber AGF og OB braget sammen i Superliga-regi. Her har AGF vundet 25 og OB vundet 32 sejre, mens de resterende 20 opgør er endt uafgjort. 

Selvom fynboerne historisk set har haft et godt tag på århusianerne går AGF ind til søndagens opgør på Ceres Park som favoritter. David Nielsens tropper har vundet seks af de seneste otte indbyrdes opgør og fået fynboernes netmasker til at blafre i dem alle, og OB har været svingende på udebane og blot vundet fire af de seneste 11 kampe på fremmed græs.

 

 

 

Vidste du...

at AGF har scoret i de seneste indbyrdes otte opgør mod OB. Deres næstlængste igangværende målstime mod et eksisterende 3F Superliga hold. Kun overgået af holdets stime mod AC Horsens (10 kampe).    

 

 

Kampen i Kampen

AGF sikrede ét point i en svær udekamp mod Randers FC i sidste spillerunde. Sebastian Hausner blev udvist allerede i det 4. minut, og århusianerne kæmpede med ryggen mod muren i resten af kampen. AGF kom bagud 1-0, men endnu en gang gjorde Patrick Mortensen forskellen, da han i tillægstiden dirigerede Jesper Juelsgaards indlæg i kassen til slutresultatet 1-1. Mortensen har scoret mod 14 af de 17 modstandere, han har stået overfor i 3F Superliga. OB er ét af disse tre hold. Angriberen har mødt fynboerne syv gange uden at komme på måltavlen, så den stærke forward vil være opsat på at vise, at 8. gang er lykkens gang mod 'Striberne'.  

OB angriber Issam Jebali havde en svær første sæson i 3F superliga, hvor han noterede sig for tre mål og to assists i 23 kampe. I denne sæson er tuneseren dog kommet flyvende ud af startblokken og er med 14 skudforsøg den spiller i hele ligaen, der er kommet frem til flest afslutninger. Ham bør AGF defensiven holde ekstra øje med søndag eftermiddag i Aarhus, hvis sæsonens anden sejr og første clean sheet skal i hus.  

 

 

Kampens Profil

Jesper Juelsgård har været ude i kulden i AGF, hvor han har været fjerdevalg efter Frederik Tingager, Sebastian Hausner og Niklas Backman. Den tidligere FC Midtjylland spiller kom ind fra bænken mod Randers FC og blev kampafgørende med en fornem assist. Med Sebastian Hausner karantæne og Niklas Backmans skade er vejen banet for et Juelsgård comeback i det centrale forsvar mod OB. Det bliver spændende at se om den rutinerede stopper griber chancen og spiller sig længere op i forsvarshierarkiet.

 

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
24/09/2020