Danish Superliga

Optakt: 21. spillerunde

Esbjerg fB - F.C. København

Årtiets første 3F Superliga-kamp finder sted på Blue Water Arena i Esbjerg, hvor sidste sæsons guldvindere fra F.C. København møder sidste sæsons bronzevindere Esbjerg f.B. F.C. København har i vinterens transfervindue hentet en ny angriber i Mikkel Kaufmann og en ny forsvarsspiller i Ragnar Sigurdsson. De har dog også sagt farvel til Carlo Holse, der er skiftet til norsk fodbold, og Nicklas Bendtner, der havde kontraktudløb. Inden opgøret har Løverne fire point op til FC Midtjylland på førstepladsen i tabellen. Lars Olsens Esbjerg-mandskab har overvintret på en 13. plads og har kun vundet tre ud af de første 20 kampe, hvor fire er spillet uafgjort og resten tabt. Vestjyderne har forstærket sig med en række nye spillere som Ante Erceg, Franz Brorsson, Vito Mannone, Rafal Kurzawa, Kevin Conboy og Søren Reese. 

Det bliver spændende at se, om de mange nye ansigter kan hjælpe Esbjerg til nogle flere sejre i foråret. Uanset hvad, er der i åbningskampen vigtige point på spil for begge hold, der kæmper i hver sin ende af tabellen.

 

Vidste du...
At F.C. København er det hold, der har haft mest boldbesiddelse i 2019/20-sæsonen af 3F Superligaen med et gennemsnit på 59,2 %?

 

SønderjyskE - Hobro IK

Efter at have overvintret på 11. pladsen skal Glen Riddersholm og SønderjyskE i 21. runde en tur på DS Arena, hvor de møder Hobro IK, der i efteråret var vanskelige at slå og kun indkasserede syv nederlag. Mariagerfjord-klubben havde dog selv lige så svært ved at få sat de fornødne sejre på kontoen, hvor det blot blev til to af slagsen. SønderjyskE har hentet en række spændende spillere som Anders K. Jacobsen og Julius Eskesen fra OB samt holdets tidligere anfører Pierre Kanstrup i Vålerenga. De har dog også taget afsked med profiler som Kees Luijcks og Mart Lieder. Hobro IK har blandt andet sagt farvel til Anel Ahmedhodzic og Frans Putros i forsvaret, hvor Simon Skou Jakobsen er blevet hentet ind. De har også fået lov at beholde topscorer Emmanuel Sabbi i resten af sæsonen.

Et yderst interessant bundbrag mellem tabellens nummer 11 og 12 venter søndag på Sydbank Park.

Vidste du...
At Hobro IK er det hold med færrest afslutninger med bare 205 i efterårssæsonen?

 

Silkeborg IF - AaB

På JYSK Park i Silkeborg IF kommer AaB på besøg. Silkeborg-mandskabet havde utvivlsomt et vanskeligt efterår, men alligevel formåede holdet at score 25 mål, hvilket er mere end samtlige af de resterende hold uden for top 10 i tabellen. Dette skyldtes dog i høj grad topscorer Ronnie Schwartz, der stod for 12 af disse. Han er nu skiftet til FC Midtjylland. Gæsterne fra AaB vandt otte kampe, tabte otte kampe og spillede fire uafgjort, hvilket akkurat holder dem inden for top 6. Nordjyderne har, akkurat som Silkeborg, sagt farvel til deres topscorer Mikkel Kaufmann, der er skiftet til FCK, mens Oliver Abildgaard er taget til Rubin Kazan i den russiske Premier League. Silkeborg IF er pisket til sejr for at puste nyt liv i håbet om overlevelse, mens AaB skal bruge 3 point i kampen en billet til det forjættede land - Mesterskabsspillet. 

Vidste du..
At Silkeborg er det hold i 2019/20-sæsonen, der sammenlagt har løbet flest meter (2.405.466 meter)?

 

FC Nordsjælland - AC Horsens

Det unge FC Nordsjælland-hold gik ud af efteråret med 28 point, hvilket sikrede dem en syvendeplads. Med 107 afslutninger på mål i sæsonen, er Tigrene dem, der sendte flest forsøg afsted mod kassen i efteråret. De er dog også holdet, der har formået at erobre absolut færrest bolde fra modstanderen med bare 165 bolderobringer. Det skal AC Horsens naturligvis forsøge at udnytte. Den Gule Fare og Bo Henriksen befinder sig på en øjeblikkelig 10. plads, men der er altså bare tre point op til AaB i top 6. Omvendt er der heller ikke langt ned, før det bliver giftigt - hvilket generelt kan siges om hovedparten af bejlerne til placeringerne fra tredje til sjettepladsen.

Blot tre point adskiller de to hold, så det er en vaskeægte 6-points kamp i vente på Right to Dream Park. 

Vidste du..
At FC Nordsjælland er det hold i hele ligaen, der har haft flest succesfulde afleveringer i 2019/20-sæsonen målt i pct (84,8%)?

 

AGF - Randers FC

Lokalbrag på Ceres Park. Det er hovedoverskriften til én af weekendens største kampe, og hvilken fantastisk måde at indlede 3F Superliga-foråret på. David Nielsens AGF-tropper har, akkurat som gæsterne fra Randers FC, gjort det godt i efteråret og befinder sig begge i top 6. Værterne jagter sin første medalje i landets bedste række i 24 år, mens gæsterne fra Kronjylland har rettet sigtet mod Mesterskabsspillet. 

Der er massiv interesse for kampene mellem AGF og Randers FC, så der venter en flot kulisse i Aarhus med masser af fans på lægterne.

Vidste du..
At Randers FC er det hold der har vundet flest tacklinger i denne sæson (326)?

 

OB - Brøndby IF

To af de klubber, hvis trup har ændret mest udseende i vinterpausen, tørner sammen på Nature Energy Park i Odense. Det helt åbne spørgsmål bliver naturligvis, hvordan de to hold kommer ud til forårssæsonen, hvor de i øjeblikket befinder sig på henholdsvis fjerde- og niendepladsen i tabellen. Der er nok ingen tvivl om, at Brøndby vil stille op med et noget yngre mandskab, end hvad tilfældet har været længe, da gennemsnitsalderen i truppen er blevet markant mindre efter vinterens afgange. Vestegnsklubben har sagt farvel til tre markante spillere i Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, der til sammen stod for hele 27 af Brøndbys 37 mål i efteråret. OB har også været ganske aktive  på markedet, hvor man både har hentet flere nye spillere ind og sagt farvel til holdet hente store profil og topscorer - Bashkim Kadrii - der er skiftet til saudiarabisk fodbold.

OB skal bruge en sejr for at holde snor i Brøndby og Top 6, mens Brøndby med en sejr vil tage et stort skridt mod Mesterskabsspillet.

Vidste du..
At Brøndby IF er det hold (sammen med FCK), der har scoret flest mål i denne sæson (37)?

 

FC Midtjylland - Lyngby Boldklub

FC Midtjylland går ind til foråret med et fire points forspring ned til F.C. København på andenpladsen, og det er netop mandskabet fra Heden, der lukker og slukker denne 21. spillerunde, når oprykkerne fra Lyngby Boldklub gæster MCH Arena. Midtjyderne har været ganske aktive i transfervinduet både offensivt - med tilgange som Ronnie Schwartz, Lasse Vibe og Anders Dreyer - og defensivt med højre backen Dion Cools. Christian Nielsens Lyngby-mandskab befinder sig på en ottendeplads, men de har altså 28 point akkurat som FC Nordsjælland på syvendepladsen og AaB på sjettepladsen. Særligt i den sidste del af efterårssæsonen fik Lyngby skrabet en del point sammen, så hvis "De Kongeblå" kan bære efterårets momentum med sin ind i foråret er top 6 bestemt realistisk.

FC Midtjylland må tage favoritværdigheden på deres skuldre i mandagens opgør, men Lyngby Boldklub har flere gange i denne sæson leveret store overraskelser mod især de store jyske klubber.

Vidste du..
At FC Midtjylland er det hold, der har lukket suverænt færrest mål ind i sæsonen (13)?

 

 

Denne artikel er bragt i samarbejde med Ronaldo.com

Udgivet
14/02/2020