Danish Superliga

Ny udebanepakke klar fra forårsstart

Ligebehandling på tilskuerpladserne

Forbedrede forhold for udebanefans

Fans kaldes ofte den 12. mand, og det er der en grund til. Uanset hvor god underholdning de 2 x 11 spillere på banen leverer, så er stadionoplevelsen bare bedre, når der også er gang i den på lægterne. Og her er det vigtigt med fans fra både ude og hjemmeholdet for at skabe den helt unikke stemning. Det er der stor enighed om hos Alka Superliga klubberne og Danske Fodbold Fanklubber (DFF), der sammen har sat fokus på at skabe lige vilkår for ude og hjemmefans.

Væk med den gammeldags holdning om, at udeholdets fans er mindre værd. Fra den kommende sæson vil tilskuere på udebaneafsnit få samme service som hjemmeholdets fans. Alka Superliga klubberne har efter værdifuldt input fra DFF vedtaget 13 konkrete punkter, der vil gøre stadionoplevelsen endnu bedre for fodboldfans. En del vil kunne opleves allerede her fra forårssæsonstart, mens de øvrige træder i kraft fra starten af næste sæson.

 

Planlægning

Fokus er på det ”det gode værtskab” – lige fra planlægning af udebaneturen til oplevelsen på lægterne under kampen -  og her nogle af de ting du kan glæde dig til næste gang, du skal heppe på dit hold på udebane:

Alle klubber skal sikre, at der på deres hjemmeside er tydelig information til udeholdets fans om f.eks. billetsalg, parkeringsmuligheder, udbud og priser på mad/drikke, kontaktinformation på fankoordinator og sikkerhedschef. Derudover skal udeholdet sørge for at linke til hjemmeholdets ”udebaneafsnit-info” på sociale medier.

 

Velkomst

Hjemmeholdet skal stille med en modtageperson i udebaneafsnittet. Vedkommende skal i dialog med udeholdets fankoordinator sikre, at der er styr på alt lige fra toiletpapir på toiletterne til hvilke rekvisitter, fansene kan tage med ind på stadion.

 

Ens priser og forhold

Prisen for en kampbillet i udeafsnittet må ikke være dyrere end en billet til hjemmeholdets stemningsskabende afsnit (på løssalgsniveau), og priserne på mad og drikke skal også være de samme for ude og hjemmefans.

Udefans skal forholdsmæssigt have samme adgang til salgsboder og toiletter som hjemmeholdets fans. Det forventes dog ikke, at sortimentet i boderne er helt det samme begge steder, men der skal i udeafsnittet udbydes mere end den traditionelle stadionpølse.

 

Minimumskrav til udeholdets fanafsnit

  • Mindst ét Capo-tårn
  • TIFO adgang i henhold til superligaens TIFO standard.
  • Adgang med trommer og megafoner
  • En fremtrædende banner-plads

 

Handicappede

I udeafsnittet skal der tilbydes samme tilgængelighed og adgang for handicappede/kørestolsbrugere som i hjemmeholdets stemningsskabende afsnit.

 

Adgangsforhold & visitation

I udeafsnittet skal der forholdsmæssigt være samme antal indgange og samme flow for indgang/visitering, som i hjemmeholdets stemningsskabende afsnit. Antallet af kontrollører til visitation i udebaneafsnittet udvides i takt med det forventede antal fans – og efter dialog mellem de to klubbers sikkerhedschefer. Følgende princip bruges i forhold til et minimum antal kontrollører i udeholdets afsnit:

  • 4 kontrollører som minimum
  • 6 kontrollører, hvis der forventes mere end 200 medrejsende fans
  • 8 kontrollører, hvis der forventes mere end 400 tilskuere
  • 12 kontrollører, hvis der forventes mere end 800 tilskuere
  • 15 kontrollører, hvis der forventes mere end 1200 tilskuere
Udgivet
08/02/2018