Danish Superliga

Mesterskabsspil: Brøndby IF - FC Midtjylland

 

Stilling før 35. Spillerunde

Brøndby indtager fjerdepladsen og FC Midtjylland førstepladsen inden 35. spillerunde. Hjemmeholdet er ude af medaljekampen, men har brug for point for at holde AaB bag sig i kampen om fjerdepladsen, mens FC Midtjylland allerede har sikret DM guldet. 

 

 

Head to Head

Brøndby og FC Midtjylland har mødt hinanden 63 gange i Superliga-regi, hvor det er blevet til 24 Brøndby sejre, 20 FC Midtjylland sejre og 19 pointdelinger. På Brøndby Stadion har de blå/gule domineret og vundet mere end halvdelen af de indbyrdes opgør (16 Brøndby sejre | 8 FC Midtjylland sejre | 7 uafgjort).

FC Midtjylland har ikke tabt til Brøndby i 2019/20 sæsonen, og midtjyderne skal forsøge at gå igennem en helt sæson uden nederlag til Brøndby for første gang siden 2012/13. I Mesterskabsspillet har Brøndby dog historisk set haft et godt tag på midtjyderne og kun tabt to af de syv indbyrdes opgør (4 sejre | 1 uafgjort | 2 nederlag).

 

 

Vidste du...

at FC Midtjylland scorede seks gange i deres sidste kamp i 3F Superliga? Det var første gang, at midtjyderne scorede seks mål i en ligakamp siden marts 2004. En kamp flere Superliga-fans vil huske, da det var åbningen af MCH Arena, og Mohamed Zidan stjal showet med fem scoringer i 6-0 sejren over egypterens tidligere klub AB.  

 

 

Kampen i Kampen

Brøndby er ikke kommet på tavlen i deres seneste to ligakampe, men kommer Brøndby tilbage på sporet i aften mod FC Midtjylland er der gode chancer for, at Mikael Uhre har en fod med i scoringerne. Den hurtige angriber har nemlig været involveret i Brøndbys seneste fem mål på Brøndby Stadion (4 mål | 1 assist). 

Anders Dreyer har været den måske største offensive profil for FC Midtjylland dette forår. Siden sin ankomst i vinterens transfervindue har den talentfulde offensivspiller været involveret i ni mål (4 mål | 5 assists). Mindst tre flere end nogen anden FC Midtjylland spiller i foråret. 

 

 

Topscorere

Ronnie Schwartz har startet inde i de sidste to kampe og noterede sig for to scoringer i sidste spillerunde mod FC Nordsjælland. De to scoringer bragte 'Plaffeministeren' op på 17 sæsonmål, og den skudstærke forward har sat jagten ind på topscorertitlen. Det bliver spændende at se, om Schwartz kan få netmaskerne til at blafre flere gange end Mortensen i de to resterende spillerunde. Kan han er titlen og Select Topscorerprisen hans.

 

 

Gæt på kampens udfald

Mål og højdepunkter frAfstemning

Udgivet
22/07/2020