Danish Superliga

Mesterskabsspil: AGF - Brøndby IF

 

Stilling før sidste spillerunde

AGF indtager tredjepladsen og Brøndby IF fjerdepladsen i Mesterskabsspillet før sidste spillerunde. AGF jagter sølvmedaljer og skal bruge en sejr for at lægge maksimalt pres på F.C. København der tager imod FC Nordsjælland i Telia Parken, mens Brøndby skal bruge mindst ét point for at holde AaB bag sig i tabellen.

 

 

Head to Head

AGF og Brøndby IF har braget sammen 81 gange i Superliga-regi, hvor det er blevet til 21 AGF sejre, 44 Brøndby sejre og 16 pointdelinger. På Ceres Park har det været meget jævnbyrdigt med 16 AGF sejre, 17 Brøndby sejre og 8 pointdelinger.

AGF har haft rigtig godt styr på Brøndby IF på det seneste. 'De Hviie' har ikke tabt til de blå/gule i 2019/20 sæsonen, og David Nielsens tropper er gået sejrrigt ud af de sidste tre hjemmekampe mod søndagens modstander. Vinder AGF vil det være første gang, de slår Brøndby fire gange i træk på eget græs i Superliga-regi. 

 

 

Vidste du...

at AGF har holdt buret rent syv gange på hjemmebane i denne sæson? Det er bedst af alle i 3F Superliga.

 

Kampen i Kampen

Patrick Mortensen har spillet en fremragende sæson for AGF og stadig helt inde i kampen om topscorertitlen, hvor han før sidste spillerunde er én scoring fra Ronnie Schwartz på førstepladsen. Angriberen har været involveret i tre af AGF's seneste fem scoringer mod Brøndby i indeværende sæson (2 mål | 1 assist), så hold et vågent øje på Mortensen søndag aften i Aarhus, hvor han skal duellere med en af ligaens stærkeste centerforsvarere Andreas Maxsø. 

Brøndbys Mikael Uhre har været involveret i Brøndbys sidste fem scoringer i 3F Superliga (4 mål | 1 assist). I en kamp AGF skal ud og dominere, må angriberen forventes at få sine muligheder i omstillingerne, hvor hans fart kan blive giftig for i aarhusianerne. 

 

 

Topscorere

Islandske Jon Dagur Thorsteinsson sad uden for med karantæne i sidste spillerunde mod FC Nordsjælland, men er tilbage i AGF truppen til opgøret mod Brøndby IF. Kantspilleren har noteret sig for 11 scoringer i 53 kampe i 3F Superliga uden at score mod Brøndby, så han må være ekstra opsat på at få åbnet målkontoen mod de blå/gule i den mest betydningsfuld fodboldkamp i Aarhus i flere år. 

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Gæt på kampens udfald

Udgivet
23/07/2020