Danish Superliga

Mesterskabspil: AGF - FC Midtjylland

 

Stilling før søndagens kampe

AGF indtager tredjepladsen og FC Midtjylland førstepladsen i Mesterskabsspillet. Mens AGF snublede mod AaB i sidste runde, besejrede FC Midtjylland F.C. København og sikrede guldet. AGF er seks point foran Brøndby og har brug for en sejr for at holde afstand til de blå/gule, der tidligere søndag møder F.C. København i Telia Parken.  

 

 

Head to Head

AGF Aarhus har trukket sig sejrrigt ud af de seneste to møder med FC Midtjylland og skal forsøge at vinde tredje på stribe. Lykkes det vil det være første gang siden maj 2001, hvilket var de to holds tre første indbyrdes opgør i Superliga-regi. 

FC Midtjylland har været fremragende defensivt i denne sæson, men mod AGF har man indkasseret ikke færre end syv mål. David Nielsens tropper er det eneste hold, der har scoret mere end tre gange mod FC Midtjylland, så mon ikke Sviatchenko, Scholz og resten af defensiven er opsatte på at revanchere sig og vil være mere koncentrerede og påpasselige i deres forsvarsspil søndag aften på Ceres Park.  

 

 

Vidste du...

FC Midtjylland har vundet 15 af 16 kampe på udebane i denne sæson sæsonen, og midtjyderne er det eneste hold som ikke har tabt en udekamp i 2019/20 (15 sejre | 1 uafgjort)?

 

 

Kampens Profil

AGF's islandske kantspiller har været stærkt spillende i foråret og er blevet en fast bestanddel af David Nielsens foretrukne start 11'er. Jón Dagur Thorsteinsson har scoret fire mål mod FC Midtjylland i 3F Superliga - flere end mod noget andet hold - så mon ikke den målfarlige islænding er med igen fra start mod de danske mestre. 

 

Topscorere

Ronnie Schwartz er startet på bænken i seks af de seneste syv kampe, men mon ikke den dygtige afslutter vil være at finde i startopstillingen søndag, nu hvor guldmedaljerne er sikret. 'Plaffeministeren' er blot to scoringer fra at hente Kamil Wilczek i kampen om topscorertitlen, så vi får uden tvivl en tændt Ronnie Schwartz at se.

Hos AGF er Patrick Mortensen topscorer med 14 sæsontræffer og heller ikke han har opgivet at blive 3F Superliga topscorer. Det bliver interessant at se, hvilken af de to angribere, der trækker sig sejrrigt ud af topscorerduellen.

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Gæt på kampens udfald

Udgivet
10/07/2020