Danish Superliga

Målet til 1-0 for FC København har fået ny målscorer.

Divisionsforeningen oplyser torsdag formiddag, at målet til 1-0 for F.C. København i kampen mod AaB bliver ændret. Oprindeligt blev målet noteret som et selvmål af AaB's  Jakob Blåbjerg i det 12. minut, men efter nærmere gennemgang af tv-billeder og konsultation med kampens dommer, har Divisionsforeningen som turneringsadministrator valgt at tildele Jonas Wind målet ud fra følgende kriterier:

Som udgangspunkt vil vi gerne hylde målscoreren i dansk fodbold og hellere kreditere et mål end et selvmål, hvis der er tale om tvivlsomme situationer, der ligger i en gråzone. Derfor kan der være forskel på, om bolden rammer en modspiller eller en medspiller på vej mod målet. Vi arbejder med det kriterie, at skud med retning indenfor målrammen giver skytten målet, selvom bolden rammer en modspiller på vejen. Hvis bolden derimod skulle ramme en medspiller på vej mod målet, vil målet blive tildelt den spiller, der sidst rører bolden, hvis bolden ændrer markant retning.

I den konkrete situation var vurderingen, at Jonas Winds afslutning havde retning mod målet. Selvom J. Blåbjerg rammer bolden på vej mod mål, bliver Jonas Wind krediteret for scoringen, da vurderingen var, at afslutningen havde retning indenfor målrammen.    

Registreringen af målscorere samt en eventuel kritisk revurdering af de tvivlsomme situationer ligger ansvarsmæssigt hos turneringsadministrator og foretages som en service overfor Alka Superligas interessenter. Det sker uden hensyntagen, eller ansvar for, hvad diverse spiludbydere måtte lægge af andre kriterier til grund for afgørelser relateret til identifikationen af en målscorer. 

Du kan se højdepunkterne og målet herunder.

 

Udgivet
19/04/2018