Danish Superliga

Kun 7 positive tests ud af 10.373 i 3F Superliga og NordicBet Liga

For to uger siden blev de to øverste danske fodboldrækker afsluttet. Efter en længere corona pause blev dansk professionel klubfodbold – takket være grundige protokoller og en konsekvent strategi med fokus på testning, opsporing og isolering – succesfuldt afviklet og afgjort på en måde, som giver forhåbninger til den kommende sæson

I de 11 uger det tog for dansk fodbold at afvikle resten af sæsonen – inkl. træningsopstart – blev der udført 10.373 tests med kun syv positive prøver. Dermed har 0,07% af testene været positive, hvilket kun er en fjerdedel af Danmarks samlede tal fra samme periode, som er på 0,27%. Der kan nævnes masser af grunde til, at tallet for hele Danmark er så meget større end tallet for de omkring 1200 ugentligt testede personer i og omkring fodboldklubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga, men det viser i hvert fald, at den konsekvente strategi med fokus på testning, opsporing og isolering har været en stor succes i dansk professionel fodbold. De grundige protokoller har reguleret dagligdagen i klubberne og været med til at beskytte spillere og øvrige medarbejdere.

”Vi er lykkedes med at skabe et ansvarligt miljø, hvor alle i trupperne har levet normalt ved siden af deres fodboldarbejde – og alligevel har vi kunnet holde smitte ude af trupperne. De protokoller spillere og klubber har skullet følge har virket så godt, at vi har kunnet reagere hurtigt på de få positive prøver, der har været, og hver gang sørget for at bryde alle potentielle smittekæder tidligt” lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Den succesfulde formel med testning, opsporing og isolering har sammen med protokollerne været den væsentligste årsag til, at det har været muligt at holde antallet af positive tests nede – og helt undgå smittespredning til andre i trupperne. Tilsvarende er der også lavet protokoller for tilskuere på stadion, der gør, at hvis der har været en smittet person blandt tilskuerne, så er der en plan for opsporing af de personer, der har været tætte konkakter til den smittede. Planen inkluderer bl.a. en etableret kommunikationslinje til sundhedsmyndighederne til deling af relevant information.

”Ingen fodboldkamp med tilskuere i Danmark har kunnet konstateres at være en smittesprederbegivenhed. Ligesom med spillerne og resten af truppen har vi også skabt et trygt miljø for fodboldfans, så de kan følge deres hold på stadion i kontrollerede omgivelser. Selvfølgelig kan vi ikke garantere, at der ikke kan være en smittet person blandt tilskuerne, men vi kan med alle de tiltag, der tages på stadion, sørge for at begrænse smittemulighederne – og så kan vi i en grad, det ikke er mulig ret mange andre steder, bidrage til smitteopsporing i samfundet i samarbejde med myndighederne, og dermed begrænse smittespredningen. Det peger på, at det er lige så sikkert at tage til fodboldkamp, som at bevæge sig rundt andre steder i Danmark – og vores mulighed for smitteopsporing bliver ikke tilbudt ved mange andre samfundsaktiviteter,” siger Claus Thomsen.

 

For yderligere oplysninger kontakt direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen (tlf. 2068 3055)

Udgivet
10/08/2020