Danish Superliga

Kampprogrammet er klar!

Spilleplanen for den kommende sæson er nu klar. Se de første 26 runder af Alka Superliga her.

Spilleplanen for 2016/17 sæsonens første 26 runder er nu frigivet. 

Sæsonen tegner sig til at blive historisk, da det er første sæson under det nye turneringsformat i Alka Superliga, hvor der vil være 14 klubber.

Se den fulde spilleplan her (pdf)

 

I udarbejdelsen af det nye program er der taget en del hensyn, hvilket blandt andet har mundet ud i:

 

  • De fire UEFA deltagende klubber matchet mod hinanden i runde 4 og 5 af hensyn til den OL-aftale, der er indgået mellem klubberne i forhold til at afgive spillere til Danmarks OL hold. De fire UEFA klubber er som de eneste omfattet af frivillighed i forhold til at afgive landsholdsspillere til OL.
  • Der er placeret "Derby Days" i runde 7 og 22, hvor bl.a. F.C. København/Brøndby og FC Midtjylland/Viborg tørner sammen i begge runder.
  • De første fem spillerunder i foråret 2017 har målet været at sammensætte flest mulige kampe, der kan blive afgørende for placeringerne omkring den vigtige 6./7. plads i grundspillet, som efter den 26. spillerunde giver adgang til hver sin del af slutspillet

 

Første runde af Alka Superliga står på følgende: 

Viborg FF FC Nordsjælland
SønderjyskE AGF
Brøndby IF Esbjerg fB
F.C. København Lyngby
AaB AC Horsens
FC Midtjylland Randers FC
OB Silkeborg

Du kan se hele programmet her i PDF-format.

 

Bemærk at spilletidspunkterne vil blive bekræftet undervejs i sæsonen. Dette vil, for første runder, ske allerede i denne uge når de to rettighedshavere MTG og Discovery Networks vælger kampe.

Første kamp spilles fredag den 15. juli 2016.

Superliga.dk vil blive gjort klar til den nye sæson 1-2 uger før sæsonstart.

Du kan læse om den nye struktur i Alka Superliga her

Om Superliga.dk

www.Superliga.dk får du det store overblik over Alka Superliga.

Her kan du finde:

  • Dybdegående statistik før, under og efter kampe
  • Video highlights fra alle kampe
  • De bedste billeder fra alle kampe
  • Player tracking på spillerinfo - Se hvor langt og hvor hurtigt en spiller har løbet.

43 ønsker - Alle indfriet

Klubberne havde på forhånd indgivet 43 ønsker til programlægningen. Ønskerne handler typisk om at spille på udebane i spillerunder, hvor eget stadion er optaget, eller der er andre større begivenheder tæt på stadion.

Udover klubbernes ønsker er der i nogle runder bindinger for, hvornår de UEFA deltagende klubber må møde hinanden, og så har landets politikredse en række sikkerhedsmæssige ønsker og forbehold, som også lægges til grund ved programlægningen.

For blandt andet at kunne opfylde de mange ønsker og krav har Divisionsforeningen indledt et 3-årigt samarbejde med firmaet Barcelogic, der også hjælper den Hollandske Æresdivision med at optimere programlægningen. Det nye samarbejde har sikret, at alle klubbernes ønsker og forbehold er imødekommet, og at det derudover har været muligt at ”bygge på” med nogle sportslige prioriteringer af turneringen.

Du kan læse mere om den nye struktur i Alka Superliga her

Udgivet
06/06/2016