Danish Superliga

Kampoptakt: OB - AaB

 

Stilling i Kvalifikationsspillet

OB indtager tredjepladsen med 33 point og en målscore på 31-36, mens AaB er placeret på førstepladsen med 39 point og en målscore på 37-38. 

OB vil med en sejr og et pointtab til Lyngby Boldklub sikre endnu en sæson i landets bedste fodboldrække, mens AaB kan tage et stort skidt mod en plads i Europa Finalen.

 

 

 

Karantæner

OB: Alexander Juel Andersen

AaB: Jakob Ahlmann og Mathias Ross

 

Head to Head

OB og AaB har mødt hinanden hele 87 gange i Superliga-regi. Her har fynboerne vundet 25 opgør og nordjyderne 32. De resterende 30 er endt uafgjort. I Odense det ligeledes været jævnbyrdigt. Her er det blevet til 13 hjemmesejre, 16 pointdelinger og 16 udesejre.

OB har kun tabt én af de seneste otte hjemmekampe mod AaB, så det ligner på papiret et tæt og åbent opgør opgør på Nature Energy Park fredag aften.

 

 

Samtlige mål fra de seneste 10 møder

 

Holdenes form

OB har skrabet fem point sammen i Mesterskabsspillet, hvor de blot har hentet en enkelt sejr. På hjemmebane har fynboernes præstationer været mere opløftende. Striberne har indkasseret blot et enkelt nederlag i slutspillet.

AaB har hentet hele 11 point i Mesterskabsspillet. Det er flest af alle hold i Kvalifikationsspillet. Nordjyderne har dog haft det svært på udebane, hvor det kun er blevet til én sejr i de seneste 10 kampe på fremmed græs (en sejr, fem uafgjort og fire nederlag).

 

 

Vidste du...

at hele ni af fynboernes seneste 13 scoringer er kommet efter dødbolde. 

 

Kampen i Kampen

Bashkim Kadrii har spillet de sidste fire kampe fra start og har scoret i de sidste to hjemmekampe. AaB har kun holdt buret rent én gang i deres seneste syv kampe, så chancerne for et 'Bashkim hattrick' på hjemmebane er bestemt til stede. 

Lucas Andersen var fremragende i sidste spillerunde mod Lyngby Boldklub, hvor han både scorede og flere gange satte sine holdkammerater fremragende i scene. En præstation der sikrede ham en plads på Rundens Hold i 3F Superliga. AaB anføreren har lagt op til 23 chancer i sæsonen, selvom han blot har spillet 14 kampe. Kun tre af hans holdkammerater - Kusk, Fossum og Ahlmann -  har skabt flere chancer end Andersen.

 

Udgivet
04/05/2021