Danish Superliga

Kampoptakt: FC Midtjylland - AaB

 

Stilling

FC Midtjylland indtager førstepladsen i 3F Superliga med 19 point, mens AaB ligger nr. fem med 15 point. Brian Priskes tropper tabte 3-1 til AFC Ajax onsdag i Europa og dermed ligger det fast, at de danske mestre ender sidst i deres Champions League gruppe. Derfor kan midtjyderne nu fokusere på den hjemlige liga og rette sigtet mod Danmarksmesterskabet. AaB har dog set rigtig stærke ud i sæsonens begyndelse, så der venter ingen walkover lørdag aften. 

 

 

Karantæner

FC Midtjylland: Ingen

AaB: Pedro Ferreira

 

Head to Head

FC Midtjylland og AaB har mødt hinanden 60 gange i Superliga-regi. Her har midtjyderne vundet 29 opgør og nordjyderne trukket sig sejrrigt ud af 23 opgør. De resterende otte møder er endt uafgjort. 

I Herning har hjemmeholdet vundet 17 og udeholdet syv opgør. De sidste to møder er endt med en pointdeling. FC Midtjylland har vundet seks af deres sidste otte hjemmekampe mod AaB, så de forsvarende danske mestre går ind til opgøret som favoritter.  

 

 

 

Stimer

FC Midtjylland er kommet på måltavlen i holdenes seneste 24 indbyrdes opgør i Herning. De to jyske hold har braget sammen 26 gange på MCH Arena i Superliga-regi og kun én gang har nordjyderne forladt banen med en sejr og et rent bur.  

 

 

Vidste du...

at FC Midtjylland har vundet samtlige hjemmekampe i 2020-21 sæsonen? Midtjyderne har i deres fire optrædener på MCH Arena blot lukket en enkelt scoring ind.  AaB har vundet deres seneste to udekampe og henter nordjyderne endnu en sejr på fremmed græs lørdag vil det være første gang siden december 2017, at de vinder tre udekampe i træk. 

 

Kampens Profil

Iver Fossum har været fremragende for AaB i 2020-21 sæsonen og topper nordjydernes interne topscorerliste. Den norske midtbanespiller har scoret fire mål på kun syv afslutninger svarende til en scoringsprocent på 57.1%. En effektivitet som ingen anden spiller i ligaen med mere end to scoringer kan matche.  

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
26/11/2020