Danish Superliga

Kampoptakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

 

Stilling i Mesterskabsspillet

Guldbrag på Brøndby Stadion. Brøndby IF ligger nr. 2 med 52 point og en målscore på 50-34, mens FC Midtjylland indtager førstepladsen med 56 point og en målscore på 49-25. 

Brøndby IF skal bruge en sejr for at puste spænding ind i guldkampen, mens FC Midtjylland med tre point vil tage et stort skridt mod Danmarksmesterskabet. Taber Brøndby mens F.C. København henter vinder i Farum vil blot ét point adskille de to rivaler før Derbyet i 30. spillerunde.

 

 

Karantæner

Brøndby IF: Ingen

FC Midtjylland: Ingen

 

Head to Head

Brøndby IF og FC Midtjylland har braget sammen hele 67 gange i Superliga-regi. Her har Brøndby vundet 24 opgør og FC Midtjylland 23. De resterende 20 kampe er endt uafgjort. På Brøndby Stadion har Brøndby været stærkest med 16 sejre af 33 mulige.

FC Midtjylland er ubesejret i de sidste syv indbyrdes opgør mod Brøndby IF, hvor de har holdt buret rent i de fire.

 

 

Samtlige mål fra de seneste 10 møder

 

Holdenes form

Brøndby IF har hentet beskedne syv point i Mesterskabsspillet. Holdet har savnet stabilitet både hjemme -og udebane. De blå/gule fra Vestegnen har ikke formået at sætte en stime på to hjemmesejre sammen i foråret. Fortsætter denne tendens får FC Midtjylland point med hjem til Herning.

FC Midtjylland har hentet 13 point i Mesterskabsspillet. De forsvarende danske mestre har virkelig fået gang i offensiven i slutspillet, hvor de har scoret mere end to mål per kamp. 

 

 

Vidste du...

at FC Midtjylland med afstand er det hold, der har haft flest afslutninger i slutspillet. 96 skud har midtjyderne noteret sig for i de sidste seks kampe, hvor de næstmest afsluttende hold - AGF og Brøndby - har trykket af henholdsvis 72 og 67 gange.

 

Kampen i Kampen

Simon Hedlund var Brøndbys bedste spiller i Randers, hvor han både scorede, trak et straffespark og flere gange satte sine holdkammerater i scene. Svenskeren har været direkte involveret i 14 scoringer i 27 kampe i sæsonen - heraf fire i de seneste tre kampe. Hedlunds eksplosive og veltimede dybdeløb kan blive nøglen for hjemmeholdet i en kamp, hvor udeholdet vil have fokus på at holde holdets dynamiske duo - Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm - fra fadet.

Pione Sisto har vist en opadgående formkurve og er ved at spille sig i betragtning til Kasper Hjulmands EM-trup. Scorer eller lægger den teknisk stærke midtbanespiller op til en scoring, vil det være første gang, at han er direkte involveret i en scoring fire kampe i træk. Sisto har det med at træde i karakter i de største kampe, så hold ekstra godt øje med ham søndag aften. 

 

Udgivet
05/05/2021