Danish Superliga

Europa Finale: AGF - OB

 

Head to Head

75 gange har AGF og OB braget sammen i Superliga-regi. Her har fynboerne været med bedst (23 AGF sejre | 20 uafgjort | 32 OB sejre), mens det har været meget lige, når kampene er blevet spillet i Aarhus (14 AGF sejre | 13 uafgjort | 12 OB sejre). 

De seneste sæsoner har det dog været AGF, der har trukket sig sejrrigt ud af de fleste møder. I seneste syv indbyrdes opgør har aarhusianerne vundet de fem og blot tabt en enkelt kamp. David Nielsens tropper vandt også holdenes sidste møde på Ceres Park, men fynboerne har ikke tabt i Aarhus to gange i træk siden 2003. 

Efter David Nielsen overtog tøjlerne i Smilets By har AGF hentet 2.3 point i snit mod OB, mens OB træner Jakob Michelsens med et pointsnit på beskedne 0.86 har haft svært ved at knække koden mod aarhusianerne.  

 

 

Formkurver

Begge hold har hentet syv point i deres seneste fem ligakampe. Alligevel må AGF anses som det mest formstærke mandskab, da de sammen med de nykårede danske mestre fra FC Midtjylland er det hold, der har hentet flest point i Mesterskabsspillet, hvor modstanden er hårdest (17 point). Der venter dog en svær kamp mod OB, som har flere dygtige unge spillere med masser af fart i benene. 

 

 

Vidste du...

at de forrige tre Europa Finaler alle er blevet vundet af holdet fra Mesterskabsspillet? Det har været målrige opgør, hvor der er scoret mere end fire mål i snit (14), og hjemmeholdene har fået udeholdenes netmasker til at blafre mindst tre gange i samtlige tre kampe.   

 

Kampen i Kampen

Casper Højer Nielsen har været ligaens måske bedste venstre back i denne sæson. Den skudstærke forsvarsspiller har sluttet sæsonen fremragende af og været involveret i ikke færre end seks af AGF's seneste otte mål (3 mål | 3 assists). Skal fynboerne gøre sig forhåbninger om at sikre den fjerde og sidste danske billet til et europæisk eventyr skal de have lukket ned for den formstærke back. 

Kommer fynboerne på måltavlen i aften er der rigtig gode chancer for at det er angriber der har sidste fod på. De sidste 10 OB mål er nemlig alle blevet sat ind af klubbens angribere (Mikkel Hyllegaard | Max Fenger | Issam Jebali | Sander Svendsen). Især Mikkel Hyllegaard har været meget konsistent og scoret i fire af sine seneste seks optrædener. Hold derfor et vågent øje på den lynhurtige angriber i aftens kamp på Ceres Park.  

 

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Gæt på kampens udfald

Udgivet
29/07/2020