Danish Superliga

Den officielle bold i Alka Superliga

Superligaen A/S og SELECT har indgået en 5-årig aftale, der sikrer ensartede bolde på alle stadions. Bolden er den velkendte BRILLANT SUPER i et nyt og eksklusivt design til hver sæson.

- Diskussionen om forskellige boldtyper har været et tema længe, og der har været et stort ønske fra især den sportslige sektor i klubberne om, at alle hold spiller med den samme bold. Vi ser med stor glæde frem mod samarbejdet med SELECT de kommende år, udtaler Claus Thomsen, direktør i Superligaen A/S.

- Det har længe været et ønske i sportsdirektør gruppen at få en officiel kampbold, så alle hold spiller med samme type bold. Det vil forbedre kvaliteten af spillet, når vi fremover undgår konstante boldskift fra kamp til kamp og dermed også til træning", lyder det fra Claus Steinlein, sportsdirektør hos de danske mestre fra FC Midtjylland.

Den kommende officielle Alka Superliga bold, BRILLANT SUPER, består af kvalitetsmaterialer fra inderst til yderst med en holdbar rundhed til følge. En ny overfladestruktur minimerer luftmodstanden og sikrer dermed et stabilt svæv, og bolden er naturligvis gennemtestet og opfylder FIFA’s strenge kriterier for vægt, vandoptag og omkreds.

-Vi er enormt stolte over, at klubberne og spillerne har valgt danske SELECT som officiel bold og ser det samtidig som en blåstempling af vores fodbold. Det danske landshold har i over 60 år spillet med SELECT, og vores ekspertise ligger netop i udviklingen af kvalitetsbolde. Vi er derfor glade på både spillernes og egne vegne over denne fælles aftale, siger tidligere landsholdskæmpe og nuværende salgsdirektør i SELECT SPORT A/S, Søren Busk.

De Alka Superliga klubber, der har mulighed for det, spiller med den nye SELECT kampbold fra starten af den kommende sæson. De resterende klubber tiltræder løbende, når deres nuværende boldaftaler løber ud. Bolden, der spilles med fra sæsonstart er BRILLANT SUPER modellen, der blev introduceret tidligere i år. Omkring oktober vil den nye officielle kampbold være klar. 

SELECT

Eigil Nielsen, tidligere stjernemålmand for det danske fodboldlandshold, grundlagde SELECT i 1947.

Under hans ledelse blev SELECT pionér ved at producere mange af branchens største innovationer som den første snøreløse fodbold, den første bold med 32 felter og den første med indførelse af syntetisk læder. De fleste af verdens fodbold- og håndboldturneringer spilles i dag med bolde baseret på Eigil Nielsens princip om 32 felter, ligesom de fleste bolde produceret verden over produceres med afsæt i hans innovative tanker.

SELECT sælger mere end 3 millioner bolde om året og har ligeledes en meget stor portefølje af sportsartikler i 50 lande over hele verden.

Udgivet
12/02/2016