Danish Superliga

Den nye turneringstruktur i 3F Superliga

Lær den nye turneringstruktur at kende

 

Efter 20 år med samme turneringsstruktur blev der i sæsonen 2016/2017 introduceret et nyt turneringsformat i Danmarks bedste fodboldrække. Her erstattede man det eksisterende turneringsformat med 12 klubber og en 'lige ud' struktur med et turneringsformat med 14 klubber og slutspil. Et format som har løftet turneringen og givet flere spændende og betydende kampe.

I 2020-21 sæsonen kæmper 12 klubber om Danmarksmesterskabet, medaljer og kvalifikation til de europæiske turneringer. I Grundspillet møder alle 12 klubber hinanden to gange - ude og hjemme.

De seks bedste klubber efter 22. spillerunder kvalificerer sig til Mesterskabsspillet, og det er blandt disse seks klubber, at Danmarksmesteren og sølv -og bronzevinderen skal findes. Her møder de seks klubber hinanden - ude og hjemme - og de tre hold, der har samlet flest point efter 32 spillerunder sikrer medaljer og kvalifikation til de europæiske turneringer. 

De seks klubber der indtager 7-12 pladsen efter 22 spillerunder skal ud i en kamp for overlevelse i Kvalifikationsspillet. Her møder de seks klubber hinanden - ude og hjemme - og de to nederste hold, der har samlet færrest point efter 32 spillerunder rykker direkte ud af landets bedste fodboldrække.

Det bedst placerede hold i Kvalifikationsspillet - nr. 7 - skal spille Europa Finale mod nr. 4 eller 5 i Mesterskabsspillet om den femte og sidste danske billet til de europæiske turneringer. Om det er nr. 4 eller 5 fra Mesterskabsspillet, der skal spille Europa Finale afgøres af, hvem der løfter pokalen i Sydbank Pokalen Kristi Himmelfartsdag 13. maj.

struktur2020-2021new.jpg


 

 

Udgivet
01/09/2020