Danish Superliga

Dansk fodbold rykker næste sommers sæsonafslutning

Et sent FIFA cirkulære om tidligere frigivelse af landsholdsspillere til næste års VM i Rusland betyder, at turneringsafslutningen for både Alka Superliga og NordicBet Liga fremrykkes en uge i maj 2018. For Alka Superliga betyder det, at kampene i den sidste spillerunde i Mesterskabsspillet spilles Pinsemandag den 21. maj. Hele turneringen afsluttes med de afgørende kampe om nedrykning søndag den 27. maj.

 

FIFA har i sine cirkulærer nr. 1578 og 1580 slået fast, at udtagne VM-spillere senest må spille i deres nationale turneringer søndag den 27. maj 2018 hvilket er en uge tidligere end hvad FIFAs regler ellers foreskriver. Da de to FIFA-cirkulærer er udstedt efter offentliggørelsen af datoplan for Alka Superliga for indeværende sæson 2017/18 har klubberne besluttet, at turneringen skal slutte ca. 1 uge tidligere i maj 2018 for at sikre, at alle klubber kan råde over evt. VM-udtagne spillere til sidste kamp i sæsonen  inkl. de 5 ekstraordinære kampe om nedrykning eller finalekampen om Danmarks sidste UEFA plads.  

Beslutningen om at fremrykke afslutningen i Alka Superliga får effekt for afslutningen af NordicBet Liga, da de to øverste rækker skal slutte sin ordinære turnering i samme spillerunde så de berørte klubber i begge rækker derefter kan spille de afgørende playoff kampe om nedrykning/oprykning.    

Her er virkningerne af den tidligere turneringsafslutning for Alka Superliga og NordicBet Liga i den nu justerede datoplan
- Der er lagt en ekstra hverdagsrunde ind i NordicBet Liga onsdag den 16. maj
- Der er lagt en ekstra hverdagsrunde ind i Alka Superliga torsdag den 17. maj
- Sidste ordinære spillerunde i NordicBet Liga spilles Pinsesøndag den 20. maj (fremfor lørdag den 26. maj)
- Sidste ordinære spillerunde i Alka Superliga (spillerunde 36 hvor mesterskabsspillet afsluttes) spilles Pinsemandag den 21. maj (fremfor søndag den 27. maj)
- Superliga Playoff, 2 dobbeltopgør/4 kampe om nedrykning/oprykning mellem nr. 12/13 fra ASL og nr. 2/3 fra NBL spilles henholdsvis torsdag den 24. maj og søndag den 27. maj
- Europa Playoff, finalen om DKs sidste UEFA plads mellem ASLs nr. 3 (eller 4) og nr. 7 spilles torsdag den 25. maj

 

Vi henviser til den justerede datoplan for foråret 2018, som kan findes på Superliga.dk.    

Udgivet
22/12/2017