Danish Superliga

Børge Bach er gået bort i en alder af blot 71 år

AaB’s og fodbolddanmarks Børge Bach er gået bort i en alder af blot 71 år

Vi har med sorg modtaget beskeden om, at en af Danmarks fodboldpersonligheder Børge Bach er gået alt for tidligt bort i en alder af blot 71 år.

 

Hans betydning har været enorm for dansk fodbold, som spiller og direktør for AaB med 348 officielle kampe og 77 scoringer som spiller, samt to danske mesterskaber og Champions League deltagelse som direktør. Det blev i 1973 til en enkelt A-landskamp for Danmark. Børge Bach var direktør for og bestyrelsesmedlem i selskabet Royal League, som stadig eksisterer og er ejet af Divisionsforeningen og DBU i fællesskab.

 

Gennem hele sin tid har Børge arbejdet engageret og visionært for fællesskabet og udviklingen i dansk fodbold i utallige arbejdssammenhænge i Divisionsforeningen, som formand for Superligaen A/S fra 1999 til 2004 og som direktør for Royal League, da turneringen kørte og i det opfølgende arbejde lige siden. Helt ind til nu har Børge arbejdet for at skabe internationale turneringsmuligheder for danske klubber. Han var helt til nu en flittig gæst i Divisionsforeningen med det arbejde, og for få år siden var Børge en del af dagligdagen i Divisionsforeningen.

 

Væsentligst var Børge Bach et godt menneske som skabte varme og glæde omkring sig med stor omsorg for dem omkring ham. Vi vil savne Børge Bach som menneske, og hans indsats for Divisionsforeningen og dansk fodbold vil mangle.

 

Vi sender vores dybeste kondolencer til Børge Bachs hustru, børn og familie.

 

Æret være Børge Bachs minde.

 

Divisionsforeningen

Udgivet
09/06/2016