Danish Superliga

6 dage til 3F Superliga

Nedtælling med nr. 6 - AaB

Status efter 24 spillerunder

AaB indtager 6. pladsen i 3F Superliga med 37 point efter 24 spillerunder. 5 point flere end på samme tid i sidste sæson. 

 

AaB jagter en plads i Mesterskabspillet, hvor nordjyderne sammen med Brøndby IF, FC Nordsjælland og Randers FC kæmper om de sidste tre tilbageværende billetter til Top 6. AaB har hentet 23 point hjemme på Aalborg Portland Park og 14 point på udebane, hvilket er henholdsvis 7. og 4. bedst i ligaen. 

 

Expected Points

Ser man på stillingen med 'Expected Points briller' havde AaB med 45 xPoints været placeret helt oppe på 3. pladsen og været helt inde i ikke bare medaljekampen, men også bejlet kraftigt til DM guldet. AaB har stort set samme målscore i den aktuelle stilling som i Expected goals tabellen, så en konklusion kunne være, at nordjyderne har været uhyre effektive i felterne i de kampe, man har vundet med betragtelig margin (ex. Horsens ude og Lyngby hjemme) og manglet skarpheden i de kampe, der er endt uafgjort eller tabt knebent (ex. FC Midtjylland og SønderjyskE hjemme og Lyngby Boldklub ude).  

Få større indblik i Expected Goals her og se OPTA's definitioner på xG og xA

https://www.optasports.com/services/analytics/advanced-metrics/

 

Nøglespillere

AaB målmand Jacob Rinne er en publikumsfavorit i Aalborg. Den reaktionsstærke svensker har siden sin ankomst fra belgiske Gent stået på et stabilt højt niveau, og denne sæson er ingen undtagelse. 77 redninger (#2), 9 clean sheets (#) og en redningsprocent på 72.6% (#4) er status efter de første 24 spillerunder. 

 

AaB anfører Lucas Andersen er nordjydernes helt store profil. 10'eren med de elegante glid med bolden har noteret sig for 9 mål (#5) og 7 assists (#3) og er sammen med Evander fra FC Midtjylland den mest chanceskabende spiller i ligaen. Lucas Andersen har skabt hele 14 åbne chancer (#1) og 52 chancer (#2) til sine medspillere, og har et internationalt snit over sit spil, der kan gøre det svært at holde ham i AaB i sommerens transfervindue. 

 

Tom van Weert har noteret sig for syv mål i 13 kampe i denne sæson. Hollænderen er det klare førstevalg på 9'er positionen og udgør en vigtig offensiv kvartet med Lucas Andersen, Kasper Kusk og Patrick Olsen. Pilen peger opad for Tom van Weert, der har fået modstandernes netmasker til at blafre tre gange i foråret. Desværre må hollænderen se til fra tilskuerpladserne mod Esberg i 25. spillerunde, da han ragede en karantænegivende advarsel til sig i 2. halvleg mod Lyngby Boldklub. 

 

Form i foråret

AaB har hentet 9 point i forårets 4 kampe, og formkurven peger opad for nordjyderne. Især offensivt har AaB bygget på over vinterpausen og scoret 8 mål i de seneste 4 kampe. I sidste sæson snublede man på målstregen i jagten på Mesterskabsspillet, hvor nordjyderne blandt andet smed to points hjemme mod Hobro i 24. spillerunde, men kan momentum holdes bør AaB kunne snige sig med i det fine selskab denne gang.   

 

 

Mål og højdepunkter fra forårets 4 kampe

 

Slutprogram i Grundspillet

AaB genstarter foråret mod sidste års bronzevindere fra Esbjerg fB, der i denne sæson kæmper for livet i landets bedste række. Holdenes første møde i sæsonen endte 4-0 til AaB, men denne gang skal man en tur til Esbjerg, hvor man må forvente en hårdere kamp. Her vil mange øjne især være rettet mod Lucas Andersen, som har noteret sig for 4 scoringer mod vestjyderne i de sidste to indbyrdes opgør. I Grundspillets sidste runde kommer AGF på besøg i 'Den jyske Klassiker'. En kamp der på papiret ser svær ud, da de seneste tre møder er faldet ud til aarhusianernes fordel.

 

 

Karantæner mod FC :

AaB har Tom van Weert siddende udenfor med karantæne i 25. spillerunde.

 

 

 

 

Udgivet
20/05/2020