Danish Superliga

4 dage til 3F Superliga

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot fire dage til 2020-21 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter fokus på tre hold ad gangen i alfabetisk orden og starter med AaB, AC Horsens og AGF. 

Skrevet mandag d. 7. september

 

AaB

AaB leverede en godkendt 2019-20 sæson, hvor sæsonens primære målsætning om en placering i Top 6 blev opfyldt. De bolsjestribedes aggressive spillestil med højt pres og mange offensivt indstillede spillere i startopstillingen var et friskt pust og gav flere stærkt underholdende kampe og sejre. Præstationerne var dog for svingende til, at nordjyderne for alvor kunne blande sig i medaljekampen, hvor FC Midtjylland, F.C. København og AGF viste sig stærkere og mere stabile end de tre øvrige hold i Mesterskabsspillet. Der har været godt gang i svingdøren i AaB i sommerens transfervindue, hvor man blandt andet har sagt farvel til midtbanedirigenten Patrick Olsen og det unge angrebstalent Søren Tengstedt, mens man har styrket offensiven med angriberne Timothe Nkada og Tim Prica. Sidstnævnte søn af klublegenden Rade Prica. Det er svært at vurdere, om nordjyderne går styrket eller svækket ind til 2020-21, men kan nyindkøbet Pedro Ferreira udfylde tomrummet på den centrale midtbane efter Patrick Olsen, og de nye offensive kræfter blive hurtigt integreret i den allerede potente AaB offensiv med Lucas Andersen i spidsen, går Jacob Friis tropper en spændende sæson i møde.

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 5

 

Cheftræner i 2020/21

Jacob Friis

 

Til -og afgange

Tilgange: Timothe Nkada (Stade Reims), Tim Prica (Malmö FF), Vladimir Prijovic (Røde Stjerne Beograd), Pedro Ferreira (Varzim), Wessam Abou Ali (Vendsyssel FF), Daniel Granli (AIK Stockholm)

Afgange: Patrick Kristensen (Karrierestop), Filip Lesniak (Wisla Plock), Søren Tengstedt (AGF), Patrick Olsen (AGF), Oliver Abildgaard (Rubin Kazan), Aramis Kouzine (Ukendt), Marcus Bundgaard Sørensen (Jammerbugt FC), Anders Bærtelsen (Vendsyssel FF), Jacob Blåbjerg (Karrierestop), Rasmus Thellufsen (Lyngby Boldklub)

 

 

AC Horsens

Flere eksperter havde før 2019-20 sæsonen peget på AC Horsens som en af nedrykningskandidaterne, men som så mange gange før gjorde Bo Henriksen og 'Den Gule Fare' kritikerne til skamme og sikrede med en 8. plads endnu en sæson i landets bedste fodboldrække. En solid defensiv styret med hård hånd af forsvarsgeneral Alexander Ludwig og mange forskellige offensive strenge at spille på i form af Simon Okosun, Hallur Hansson, Louka Prip og den unge komet Jeppe Kjær leverede i den grad varen i foråret med 9 kampe i træk uden nederlag, og fortsætter jyderne de lovende takter i den kommende sæson, bliver nedrykning næppe et tema i Horsens. I sommerpausen er succestræner Bo Henriksen erstattet af FC Fredericia træner Jonas Dal, og Superliga-historiens yngste debutant Jeppe Kjær har skiftet tilværelsen i Horsens ud med Amsterdam, hvor han bliver holdkammerat med den tidligere FC Nordsjælland spiller Mohammed Kudus. Hvor stor betydning de to skifter får for 'Den Gule Fare' må tiden vise, men det er helt afgørende, at holdet bringer samme intensitet og fandenivoldskhed som i de seneste sæsoner, hvis de også i 2021-22 sæsonen skal kunne kalde sig 3F Superliga hold.

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 8

 

Cheftræner i 2020/21

Jonas Dal (FC Fredericia)

 

Til -og afgange

Tilgange: Thor Lange (Fremad Amager), Jacob Buus (FC Fredericia), James Gomez (Real de Banjul), Casper Tengstedt (FC Midtjylland), Andreas Skjøtt (Vejle Boldklub)

Afgange: Jeppe Kjær (Ajax), Ayo Simon Okosun (FC Midtjylland), Erhan Masovic (Club Brugge), Matthias Præst (Middelfart), Oliver Drost (Ukendt), Mikkel Qvist (KA Akureyri) 

 

 

AGF

AGF leverede en fantastisk 2019-20 sæson, hvor klubben hentede de første medaljer i 23 år. En stærk defensiv organisation, velfungerende presspil og en træfsikker afslutter i Patrick Mortensen banede vejen til bronzemedaljerne, der samtidig sikrede AGF en billet til de europæiske turneringer. AGF viste at det ikke er nødvendigt at have bolden mest for at vinde fodboldkampe og var med 45.9% boldbesiddelse det hold, der havde bolden næstmindst i den forgangne sæson. Aarhusianerne var dog stadig det næstmest chanceskabende hold efter FC Midtjylland - 391 chancer - og det mandskab der med 58 scoringer fik modstandernes netmasker til at blafre tredjeflest gange i 2019-20. Det bliver spændende at se om, AGF vil følge samme formel i 2020-21 sæsonen i jagten på succes i 3F Superliga og Europa, og om der med tilgangen af assistentræner Morten Karlsen og profiler som Patrick Olsen og Milan Jevtovic er blevet lagt endnu flere lag på i sommerpausen.

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 3

 

Cheftræner i 2020/21

David Nielsen

 

Til -og afgange

Tilgange: Milan Jevtovic (Røde Stjerne Beograd), Magnus Kaastrup (Borussia Dortmund), Søren Tengstedt (AaB), Patrick Olsen (AaB), Kevin Diks (Fiorentina), Mustafa Amini 

Afgange: Jakob Ankersen (Esbjerg fB), Mustapha Bundu (RSC Anderlecht), Daniel Thøgersen (Kolding IF), Kasper Lunding (Odds Ballklubb)

Udgivet
07/09/2020