Danish Superliga

3 dage til 3F Superliga

Nedtælling med nr. 3 - AGF

Status efter 24 spillerunder AGF indtager 3. pladsen med 40 point efter 24 kampe. 9 point flere end på samme tidspunkt i sidste sæson.   AGF har leveret en fantastisk sæson frem til nu, hvor man er helt inde i medaljekampen. Skulle AGF slutte sæsonen i Top 3 ville det være første gang siden sæsonen 1996/97, at 'De Hviie' vinder medaljer. Dengang gik turneringen under navnet Faxe Kondi ligaen. På hjemmebane har AGF leveret på det jævne og har med 6 sejre og 20 point blot været ligaens ottendebedste hjemmehold - dog med en hjemmekamp i hånden. På udebane har AGF imponeret og hentet hele 6 sejre og 20 point, hvilket kun ligaens førerhold - FC Midtjylland - har overgået. 

  Expected Points Men det interessante spørgsmål er så, om AGF rent faktisk har spillet til en tredjeplads. Og ser man på stillingen med 'Expected Points briller' havde AGF faktisk med 45 xPoints været placeret helt oppe på andenpladsen. Og endda været inde i guldkampen - blot 2 point efter FC Midtjylland på førstepladsen. Kigger man lidt nærmere på statistikkerne er det skarpheden i modstandernes felt, der har kostet point i den aktuelle stilling. AGF er sammen med Randers FC det mandskab der har scoret sjetteflest på mål og David Nielsens tropper ligger på en scoringsprocent på 15.9%. Graver vi så endnu et spadestik dybere kan man se, at topscorer Patrick Mortensen - på trods en scoringsprocent på godkendte 22.7% - er kommet frem til så åbne chancer, at han burde have scoret 2.2 mål mere. Få større indblik i Expected Goals her og se OPTA's definitioner på xG og xA https://www.optasports.com/services/analytics/advanced-metrics/   Nøglespillere
Anfører Niklas Backman er generalen i AGF forsvaret. Den svenske midtstopper er fantastisk dygtig rent defensivt og er en af hovedårsagerne til, at AGF har lukket næstfærrest mål ind af alle i indeværende sæson. Han har kun spillet 18 kampe i sæsonen, men har alligevel noteret sig for fjerdeflest clearinger (112) og femteflest vundne luftdueller (85) af alle spillere i ligaen. At Backman er en af aarhusianernes absolut vigtigste spillere er meget godt eksemplificeret ved, at holdet blot har hentet to point i de fem kampe, hvor forsvarsspilleren sad udenfor med en skade. Derfor er det en streg i regningen for cheftræner David Nielsen, at hans anfører og talismand må sidde udenfor med karantæne i det vigtige rivalopgør mod Randers FC.

Mustapha Bundu har været den helt store offensive profil hos AGF i denne sæson. Den lynhurtige wing har haft sidste -eller næstsidste fod på 14 scoringer i 22 kampe. Med sin eksplosivitet, driblefærdigheder og fysiske styrke er han en håndfuld for alle forsvarsspillere i 3F Superliga, og Bundu kan meget vel blive klubbens største salg, hvis han kan holde niveauet i resten af sæsonen.

Patrick Mortensen er AGF topscorer med 10 sæsontræffere i sæsonen. Kun Kamil Wilczek og Ronnie Schwartz har fået modstandernes netmasker til at blefre flere gange end Mortensen. Den fysisk stærke forward er en fremragende opspilsstation, og han har en fremragende timing i sine løb i feltet. Mortensen var med 8 mål i sine sidste 11 kampe måske ligaens mest formstærke angriber, da turneringen blev sat på pause i marts. Det bliver spændende at se, om den tidligere Lyngby -og Brøndby spillers skarphed er intakt, når der igen fløjtes op til Superliga-bold på Ceres Park torsdag aften.

Form i foråret
AGF har hentet fire point i forårets tre første spillerunder. En ikke imponerende pointhøst mod AC Horsens, Hobro IK og Silkeborg som alle frister en tilværelse i den nederste halvdel af tabellen.

  Mål og højdepunkter fra forårets 3 kampe

 

Slutprogram i Grundspillet
AGF kickstarter foråret allerede på torsdag, når rivalerne fra Randers FC kommer på besøg i den udsatte kamp fra 21. spillerunde. Man skal helt tilbage til august 2015 for at finde den seneste AGF sejr over Randers, så der venter utvivlsomt en svær kamp. Herefter får man besøg af OB, som man besejrede 2-1 i holdenes møde i efteråret, før AGF skal en tur til Aalborg og duellere mod AaB i 'Den jyske Klassiker'. 

Karantæner mod FC : AGF er hårdt ramt mod Randers FC, hvor to af fire startere i forsvaret - Niklas Backmann og Alexander Munksgaard - sidder ude med karantæne.  

Udgivet
25/05/2020